Kırıkkale'de doğal yaşamın desteklenmesi ve sürdürülebilmesi amacıyla Keskin ilçesinde bulunan Cinali Göleti'ne 20 bin pullu sazan yavrusu bırakıldı.
Balıklandırma Programı kapsamında Cinali Göleti'ne 20 bin pullu sazanın bırakıldığını açıklayan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Recep Kırbaş, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının Stratejik Kalkınma Planı çerçevesinde ekolojik dengeyi sağlayarak, doğadaki canlı varlıkları zenginleştirmek amacıyla bu çalışmayı yaptıklarını söyledi.
Balık yavrularının Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Üretim ve Eğitim Enstitüsü Müdürlüğünden temin edildiğini açıklayan Kırbaş, sazanların gölete bırakılmasıyla balık popülasyonunda artış olacağını anlattı. Kırbaş, "Sazan balığı hem kültür balıkçılığında hem de doğal suların aşılanmasında kullanılmaktadır. Balıklandırma çalışmasıyla su kaynaklarımızda biyolojik çeşitliliğin arttırılmasını ve amatör avcılığın geliştirilmesini hedefliyoruz. Gelecek nesle su ürünleri varlığımızı miras bırakmak adına da bölge halkımızın su ürünleri yasaklarına uymaları gerekmektedir. Ülkemizde göl verimliliğinin artırılması amacıyla 1970 yılından beri göl, gölet ve baraj göllerimizin balıklandırılmasında kullanılmaktadır. Balıklandırma yapıldıktan sonra, sahanın çok iyi korunması lazım. Periyotlar halinde yakalanan balıkların boy ve ağırlıkları tespit edilecek, gelişme durumları incelenecek ve yavrular büyüyünceye kadar avcılığa izin verilmeyecektir." dedi.
CİHAN