Euronews'in haberine göre, “Hayallerimizi dünyanın birçok ülkesinden gelen çocukların umutlarıyla birleştiriyoruz” sloganıyla yola çıkan projenin ilk ayağında projeyi başlatan Yüksel Durgut ve Ramazan Şahin, kendi çektikleri fotoğrafların yarısını çocuklara gönderdi ve fotoğrafın diğer yarısını çocukların resmetmelerini istedi.
Proje Almanya, Mali, Pakistan, Brezilya, Hindistan, Afganistan, Amerika Birleşik Devletleri, Japonya, Avustralya, Fransa, Laos, Vietnam, Türkiye, Eritre, Mısır, Kazakistan, Kırgızistan, Kenya, Litvanya, Kosova, Sırbistan-Karadağ, Polonya, Portekiz, Gana, Makedonya, Polonya, Suriye, Irak ve Ermenistan’dan 6-12 yaş arasındaki çocukları bir araya getirdi.
Hindistan'dan Zuha Qureshi'nin resmiUmut Sergisi
Japonya'dan Manato Arakawa'nın çizimi @Umut Sergisieuronews
2 Nisan'da açılan "Umut Sergisi" 24 Nisan'a kadar gezilebilecek
Umut Sergisi - Unna
Proje kapsamında ayrıca ‘Çocukların Umudu’ adlı bir resim kitabı oluşturuldu. Avustralya'dan katılan May Ekari Kyaw kitapta yer bulan çalışmasında umudun resmini şu cümlelerle yorumladı:
"Umut insanların hayatta kalabilmesi ve gelişmesi için gerekli. Resimdeki insan bir kalbi kucaklıyor ve bu kalp; zaman zaman karanlıklarda kalmış olsa da hala umudun kalbinde olduğunu simgeliyor. Okyanusun ortasındaki palmiye ağacı ise umut, küçük dahi olsa ona tutunmanın ne kadar önemli olduğunu simgeliyor.”
Avustralya'dan katılan May May Ekari Kyaw'in resmi
Sergide sunulan kitaba Unna’nın ünlü şahsiyetleri de resimler için özel, duygu ve düşüncelerini içeren birer cümle ile katkıda bulundu. Kitabın satışından elde edilen gelir Weltoffen Derneği çatısı altında Unna’ya göç etmiş ailelerin çocukları için harcanacak.
Yüksel Durgut ve Ramazan Şahin, dünyada ilk kez gerçekleştirilen bir
proje ile 29 farklı ülkeden çocukları “Umut” projesi için bir araya
getirdi