Aydın'a kamyonuna yük almaya giden Nuri Teke (51) kalp krizi geçirdi. Hastaneye kaldırılan Nuri Teke, tedavi altında 3 gün içinde 500'ün üstünde kriz geçirdi. Geçirdiği kalp krizlerinde Teke'nin 150 kez duran kalbi, her seferinde yeniden çalıştırıldı. Kalp krizleri önlenemeyen Teke, özel olarak donatılan ambulansla Denizli'ye götürülerek orada tedavi edilerek sağlığına kavuştu.
Aydın'ın Çine ilçesine yük almaya giden kamyon şoförü Nuri Teke, kamyonuna yüklenmesini beklerken fenalaştı. Kalp krizi geçirdiği belirlenen Teke, Aydın Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Hem yolda, hem de hastaneye kaldırıldıktan sonra birçok kez kalp krizi geçiren Teke, aynı gün içinde iki defa ameliyat ve bir defa da anjiyo edildi. Hastanedeki tüm müdahalelere rağmen kalp krizi atakları önlenemeyen Teke, buradan özel bir hastaneye sevk edildi. Buradaki doktorlar, başka doktora da danışarak, hastanın ablasyon yöntemiyle tedavi şansının olduğunu ama bunun İzmir ve Denizli'de yapılabileceğini belirtti. Sürekli kalp krizi geçirmeye devam eden ve makineye bağlı yaşama tutunan Teke'nin Denizli'ye nakli için özel ambulans dizayn edildi. Ambulansa 2 saat pil ömürlü kalp-akciğer makinesi, balon cihazı ve vantilatör monte edilerek hastanın kaybedilmemesi için ambulansın 2 saat içerisinde Pamukkale Üniversitesi Hastanesi'ne ulaştırılması gerekiyordu. Tüm hazırlıklar tamamlanınca Aydın ve Denizli polisiyle irtibata geçilerek kavşaklarda polisin yolu açması sayesinde hasta Denizli'ye yetiştirildi. Teke'nin Aydın'dan itibaren tedavisini üstlenen ve kendisiyle birlikte Denizli'ye giden Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Opr. Dr. Mustafa Ünal ile Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Kardiyoloji Bölümü'nden Prof. Dr. Harun Evrengür'ün katıldığı operasyonla Teke bir kez daha ameliyat edildi. Operasyondan yaklaşık 2 saat sonra da aynı ambulansla tekrar Aydın'a götürüldü.
Hastanın şu anda sağlığına kavuştuğunu belirten Opr. Dr. Mustafa Ünal, hastanın kendilerine ilk getirildiğinde kalbinin sürekli durduğunu, cihazla çalıştırdıklarını söyledi. Şu anda sağlığına kavuştuğunu ve kamyon şoförlüğüne geri dönüp dönemeyeceğine karar vereceklerini ifade eden Ünal, kalp rahatsızlığının sona erdiğini ve hastayı normal servise çıkardıklarını belirti. Dr. Ünal şöyle konuştu: "Anjiyo sonrasında ameliyat yaptık, düzelmedi. Kalp krizi sıklaşmaya başladı. Sürekli kalbi duruyordu. Bu, beyin dolaşımını bozacaktı. Kalp akciğer makinası var, o cihaza bağladık. Hastanın kalbi yine durmaya devam etti. Günde 100-150 defa kalbi duruyordu. Kalpteki ritim bozukluğu olan yeri bularak yakmak ve devre dışı bırakmak gerekiyordu. İlgili yerlerle görüştük. En uygun yer Denizli idi. Bunun için ambulanstaki gereksiz cihazları sökerek bu cihazları yerleştirdik. Cihazın pili 2 saat dayanıyordu. Yolda sorun çıkar diye polisle irtibata geçtik, polis de bize yolda destek verdi. Bir saat 45 dakika sonra Denizli'ye vardık. Ameliyata aldık. Burada hastamızın kalbini 1,5 dakika durdurduk, kalbin bozuk yerinin etrafını yaktık. Tedavi sonrası dönüşümüz rahat oldu. Kırmızı ışıklarda da durarak geldik. Hastamız sağlığına kavuştu. Hastamız yemek yiyor, dolaşıyor, herkes çok mutlu. Artık hastamızın kalbi durmuyor."
Sürekli gözetim altında tutulan Teke'yi eşi Şerife Teke ve kızı Tuğba Teke bir an olsun yalnız bırakmadı.
CİHAN