Adalet arayan işçi aileleri: 2015 Aralık'a kadar bin 593 işçi hayatını kaybeti


Taksim'de adalet arayan işçi aileleri, işçi hastalıklarına ve ölümlerine dur demek için '46. Vicdan ve Adalet Nöbeti'ni tuttu. Yapılan basın açıklamasında, 2015 Aralık ayına kadar en az bin 593 işçinin hayatını kaybetiği ifade edildi.

Galatasaray Meydanı'nda toplanan işçi yakınları ellerinde 'Kaza Değil Cinayet', 'Güllük'te 50 TL'lik gaz maskesini esirgediler', 'Ostim'i unutma, unutturma' dövizleri taşıdı. İş kazalarında yaşamını yitiren yakınlarının fotoğraflarını yere bırakan eylemciler, '46. Vicdan ve Adalet Nöbetini tuttu. Basın açıklamasını okuyan Sema Erdem, 2015'in Aralık ayına kadar bin 593 işçinin hayatını kaybettiğini belirterek, "46. Vicdan ve Adalet nöbetimiz için buradayız. İSİG Meclisi raporuna göre, 2015 Aralık ayına kadar en az 1593 işçi iş cinayetinde hayatını kaybetti. Emekçiler çalışırken hayatlarını kaybetmeye, sakat kalmaya ve meslek hastalığına yakalanmaya devam ediyorlar. Olmasın diye başladık devam ediyoruz vicdan ve adalet nöbetimize." ifadelerini kullandı.

Vicdan ve adalet nöbetini tutmaya devam edeceklerini belirten Erdem, "Dünyanın diğer ülkelerinde olduğu gibi ülkemizde de 28 Nisan'ın 'İş Cinayetlerinde Hayatını Kaybedenleri Anma ve Yas Günü' ilan edilmesi için internet üzerinden başlattığımız imza kampanyamız sürüyor. Ve biz en çok canı yananlar, geride kalanlar için başka canlar yanmasın diye, her ayın ilk Pazar günü Taksim Galatasaray Meydanı'nda 13.00'te bir saatlik vicdan ve adalet nöbetimizi tutmaya devam edeceğiz. Çaresi yok. Bütün sorumlular yargılanacak. İş kazası değil cinayet." şeklinde konuştu.

İşçi yakınları, okunan basın bildirisinin ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

CİHAN
<< Önceki Haber Adalet arayan işçi aileleri: 2015 Aralık'a kadar bin... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER