TSK ve ÖSO güçlerinin Afrin'e girmesi sonrasında ise tartışma konularının başında Türkiye'nin ne kadar süreyle kalacağı geliyordu. Suriye'yi takip eden uzmanların görüşüne göre Türkiye'nin kısa sürede bölgeden çekilmesi beklenmiyor.
"Afrin Kurtuluş Kongresi" Sözcüsü Hasan Şindi ise Afrin’in yönetiminde koordinasyon görevini Hatay Valiliği’nin üstleneceğini söyledi.
Şindi, Afrin'in Antakya'ya ait olacağını Antep’teki toplantıda kararlaştırılan 35 kişilik kent meclisi listesinin de Türk yetkililere sunulduğunu belirtiyor. Türkiye’nin Afrin kent merkezinde kontrolü sağladığını duyurduğu gün, Antep’te de Afrin’in geleceğine dair bir kongre düzenlenmişti. Afrin’in önde gelen isimlerinin katıldığı açıklanan “Afrin Kurtuluş Kongresi”nde 5 yedek üyeyle birlikte 35 kişilik bir meclis seçildi.
Şu an için koordinasyonu Gaziantep’ten yürüttüklerini söyleyen Şindi, seçilen isimlerin listesini valilik ve Dışişleri Bakanlığı’na verdiklerini söyleyerek, durumun bir hafta içinde netleşeceğini ifade etti.
Şindi’nin DW Türkçe'ye verdiği bilgilere göre, Afrin’in yönetiminde koordinasyon görevini Hatay Valiliği üstlenecek. Türkiye’nin atayacağı bir vali yardımcısı, Afrin’de vali gibi hareket ederek koordinasyonu sağlayacak.
Şindi, “Afrin, Antakya’ya ait olacak” diyor ve Hatay Valisi ile “Afrin Valisi”nin koordinasyon içinde olacağını belirtiyor.