İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) öğrencileri, "akıllı kampüs"te eğitim alacak. Toplam 3 milyon dolarlık yatırımla kurulan sisteme öğrenciler şifreleriyle girerek, gidemedikleri dersleri canlı takip edebilecek. Sistemin ilk uygulamasını İEÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Ekrem Demirtaş, 14. kuruluş yıldönümü törenindeki konuşması sırasında yaptı. Demirtaş, 2015-2016 akademik yılda bütün sınıflarda yer alacak akıllı kampüs uygulamasını davetlilere anlattı, canlı yayınla derse bağlandı. Sunuculuk görevini üstlenen öğrenci Tuğçe Alp, ders işleyen öğretim üyesine mazeretini bildirerek, daha sonra dersin görütü kaydını seyredeceğini söyledi.
İEÜ'nün kuruluşunun 14. yıldönümü törenle kutlandı. Burada konuşan Mütevelli Heyeti Başkanı Demirtaş, Balçova Kampüsü'nde 7 bin 500 öğrencinin okuduğunu ve yatırımların süreceğini belirterek, "Fiziksel altyapımız mükemmel ve Yabancı Diller Yüksekokulu binamızı bitiriyoruz. Sıra ana binada, onu da yenileyeceğiz. Otopark ve spor alanını, Balçova Belediyesi ile batı yeşil alanında yapacağız. Sağlık kampüsü de yeni alınan arsada olacak. Bunlar güzel ve önemli gelişmeler ama fiziksel altyapı her şey değil. Şimdi 3 milyon dolar yatırımla Balçova Kampüsü'nü 'Smart Kampüs' yapıyoruz. 2015-2016 öğretim yılında tüm sınıflarımız akıllı sınıf olacak. Bu sayede öğrencilerimiz, sisteme şifreleriyle girerek, gelemedikleri dersleri takip edebilecek. Bu sistem, Türkiye'de hiçbir üniversitede yok. Dünyada ise çok az sayıda üniversitede var." diye konuştu.
'GÜZELBAHÇE TEKNOLOJİ VADİSİ OLACAK'
Demirtaş, Güzelbahçe'de 2016-2017 akademik yılında İEÜ Bilim ve Teknoloji Kampüsü'nün bölüm bölüm hizmete gireceği bilgisini verdi: "Burada mühendislik fakülteleri, teknopark, anaokulundan üniversiteye kadar fen ve teknoloji ağırlıklı, üç dilde eğitim veren Ekonomi Koleji ile sosyal ve sportif tesisler bulunacak. Güzelbahçe Kampüsü, tam bir teknoloji vadisi olacak. Dünyada pek çok üniversite kampüsü yapan Plasma Studio firması, master planı hazırlamaya başladı." Bu yapılanlarda kimsenin bir delikli kuruşu bulunmadığını söyleyen Demirtaş, bunun destek istemedikleri anlamını taşımadığını, ar-ge ve teknoloji desteklerinden, TÜBİTAK'tan kaynağa ulaşabilirlerse Türkiye'nin gelişmişlik hedefine katkı yapacaklarını söyledi.
İEÜ Rektörü Prof. Dr. Oğuz Esen de üniversitenin 14. yılında 33 profesör, 38 doçent ve 88 yardımcı doçent olmak üzere toplam 436 tam zamanlı akademik personel bulunduğunu bildirdi. Üniversite kurulduğu günden itibaren eğitim ve araştırmaya önem verdiklerini aktaran Prof. Dr. Esen, İzmir'in meselelerine çözüm getiren çok sayıda proje yapıldığına dikkat çekti. Rektör Esen, iki yeni bölüme öğrenci alacaklarını da duyurarak, "Makine ve Malzeme Mühendisliği ile Mekatronik Mühendisliği bölümlerine öğrenci alacağız." dedi. CİHAN