SAMSUN (CİHAN)- Samsun'un Terme İlçesi Gölyazı Gölardı yaban hayatı geliştirme sahasında bulunan bölgede "Amazon Tabiat Parkı" kurulması için çalışmalar başladı.Terme Belediye Başkanı Şenol Kul ve Orman ve Su İşleri Bakanlığı yetkilileri ile birlikte Tabiat Parkı yapılması planlanan alanlarda incelemelerde bulundu.
Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, Orman ve Su İşleri Samsun 11. Bölge Müdürlüğü'nden Müdür Yardımcısı Hüseyin Özbay, Samsun Şube Müdürü Murat Demir, Milli Parklar Şube Müdürü Fatih Karakaya ve Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü Hassas Alanlar Daire Başkanlığı yetkililerinin katılımı ile Orman ve Su İşleri Bakanlığınca teklif edilen 550 hektarlık alanda gezerek incelemelerde bulundu.
"TABİAT PARKI POTANSİYELİNE SAHİP"
Gölyazı Gölardı bölgesinin bitki örtüsü, yaban hayatı özelliği ve manzara güzellikleri ile tabiat parkı potansiyeline fazlası ile sahip olduğuna vurgu yapan Terme Belediye başkanı Şenol Kul: "Buranın büyük bir potansiyeli var. Ortaya çıkarılmamış değerleri ve güzellikleri var. Bu güzellik bizden kaynaklanan bir durum değil. Allah´ın Terme'ye hediye ettiği bir güzelliktir. Bizde bu güzellik tanınsın, ortaya çıksın istiyoruz. Bu çalışma bölgemizde doğa turizminin gelişmesine katkı sağlayacaktır." ifadelerini kullandı.
"TURİZMDE SEFERBERLİK İLAN EDİYORUZ"
Başkan Kul Terme ilçesinde artık turizmde özelliklede doğa turizminde bir seferberlik ilan ettiklerini kaydederek:"Arzu ediyoruz ki Terme´de yeni yeni başlayan turizm faaliyetleri bir görüp bir çay içip gidilecek şekilde olmasın. Bu tür sosyal tesislerle ekonomik değeri olan yerlerle ilçemize yerli yabancı turist gelsin. Hem kendi dinlensin hem de daha çok ekonomik canlılık oluştursun. Bu faaliyet Terme ilçesinin ekonomisine ve turizmine katkı sağlayacak önemli bir proje olacak." dedi.
KATKI VERENLERE TEŞEKKÜR
Terme Gölyazı mevkiinde yapılması planlanan çalışmalara katkı ve desteklerinden dolayı Samsun Valisi İbrahim Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ve Orman ve Su İşleri Bakanlığı yetkililerine teşekkür de eden Kul bölgenin Amazon geçmişi, 203 çeşit kuş türü, endemik bitkileri, su basar ormanları ve eşsiz bir güzellikte kumsalları ile Dünya markası olacağını ifade etti.
CİHAN