Askerlik yaparken kaybolan Emrah Avunan'ı Milli Savunma Bakanı'na sordu


Halkların Demokratik Partisi (HDP) Bingöl Milletvekili Hişyar Özsoy, askerlik görevini yaptığı sırada en son Cizre Kabul ve Toplama Merkezi'nde (KTM) görülen ve 8 Ağustos 2015 tarihinden itibaren kendisinden bir daha haber alınamayan Emrah Avunan'ı, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'a sordu.

Bakan Yılmaz'ın cevaplaması istemiyle Meclis Başkanlığı'na yazılı soru önergesi veren Özsoy, Bingöl'ün Solhan ilçesi Murat Köyü nüfusuna kayıtlı 1995 doğumlu Emrah Avunan'ın, zorunlu askerlik görevi dahilinde acemi birliğini Sivas Temeltepe'de tamamladıktan sonra dağıtım sonucunda Şırnak'ın Uludere ilçesinde görevlendirildiğini ifade etti.

Avunan'ın izin yapmadan direk olarak dağıtımının çıktığı Uludere'ye gitmek için önce Elazığ Kabul ve Toplama Merkezi'ne daha sonra da Cizre Kabul ve Toplama Merkezi'ne nakledildiğini kaydeden Özsoy, şöyle devam etti: "En son Cizre Kabul ve Toplama Merkezi'nde iken haber alındığı 08.08.2015 tarihinden itibaren Emrah Avunan'dan bir daha haber alınamamıştır. Cizre KTM'ye başvuran aileye yetkililer söz konusu kişinin burada hiç bulunmadığını bildirmişlerdir. Ailenin vermiş olduğu bilgiler ise Emrah Avunan'ın kaybolmadan hemen önce Cizre KTM banka şubesinden işlem yaptığını ve sırt çantasının Cizre KTM'de aile tarafından bizzat görüldüğü yönündedir. Bütün bu bilgiler ışığında ailenin Cizre Savcısı, Kaymakamı ve KTM yetkilileri ile yaptığı görüşmeler sonucunda askeri yetkililer, Emrah Avunan'ın en son Cizre KTM'de görüldüğünü kabul etmek zorunda kalmışlar ve aileye idari soruşturmanın sürdüğünü iletmişlerdir. Ailenin bütün hukuki ve idari girişimlerine rağmen Emrah Avunan'ın akıbetine dair kendilerine bugüne kadar hiç bir resmi açıklama yapılmamıştır. Emrah Avunan'ın kaybolduktan yaklaşık altı ay sonra Cizre'deki Bostancı Sokak 23 numaralı vahşet bodrumunda olduğuna dair basına yansıyan haberlerin ise bir gerçekliği olup olmadığı konusunda aileye ve kamuoyuna hiç bir resmi açıklama yapılmamıştır."

Bu bağlamda Özsoy, Bakan Yılmaz'a şu soruları yöneltti:

Bakanlığınız yaklaşık yedi aydır kendisinden haber alınamayan Emrah Avunan'ın durumundan haberdar mıdır? Konu ile ilgili herhangi bir hukuki veya idari soruşturma başlatılmış mıdır? Başladı ise ne aşamadadır?

Bakanlığınız tarafından Emrah Avunan'ın ailesine olayla ilgili her hangi bir resmi açıklama yapılmış mıdır? Yapılmış ise içeriği nedir? Yapılmamış ise resmi açıklamanın bu kadar geciktirilmesinin sebebi nedir?

Cizre KTM yetkililerinin aileye vermiş oldukları çelişkili ifadeler hakkında bakanlık olarak yürüttüğünüz herhangi bir hukuki veya idari soruşturma var mıdır? Var ise ne aşamadadır?

Emrah Avunan'ın Cizre'deki Bostancı Sokak 23 numaralı vahşet bodrumunda olduğuna dair basına yansıyan haberlerin doğruluk payı nedir?

Son 7 ay içerisinde benzer bir şekilde kendisinden haber alınamayan asker sayısı kaçtır? Akıbeti meçhul askerler ile ilgili başlatılmış olan hukuki ve idari soruşturma sayısı kaçtır ve bu soruşturmalar ne aşamadadır? CİHAN
<< Önceki Haber Askerlik yaparken kaybolan Emrah Avunan'ı Milli Savunma... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER