Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, Bozyazı İlçesi Gözce Mahallesi'nde yapılması planlanan katı atık tesisi için Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına soru önergesi verdi. Atıcı, Başbakan tarafından yazılı olarak cevaplanmasını talep ettiği soru önergesinde Gözce Köyü'nde yaklaşık 200 dönümlük bir alanda kurulması planlanan çöp depolama sahasına halkın karşı olmadığını ancak yer seçiminin son derece yanlış olduğunu düşündüğünü ifade etti.
İçme ve sulama suyu kaynaklarına, kuş uçuşu sadece 600 metre mesafede olan ve sadece 20 metre derinlikten taban suyuna ulaşılabilen bu alanda çöp depolama alanı yapılmasına Mersin halkının kesin olarak karşı çıktığını vurgulayan Atıcı, "Ayrıca çöp depolama alanı yapabilmek için 10 binlerce ağaç kesileceği iddia edilmektedir. Bundan daha vahim olmak üzere yapılacak tesisin çevresel etki değerlendirme (ÇED) raporundan muaf tutulabilmesi için düşük tonajı olarak gösterildiği iddiaları basına da yansımıştır. Mersin/Bozyazı/Gözce'de ormanlık alana inşa edilecek çöp depolama alanının bölgenin ekolojik yapısını bozabileceği, bir çok nedenle yaşanacak sağlık problemleri, tarıma elverişli arazilerin zarar görmesi, rüzgarla yayılacak koku ve iç turizmin kötü etkilenmesi gibi konular göz ardı edilmiştir. Çöp depolama alanının ekolojik sistemi ve sağlık şartlarını gözeterek yerleşim birimlerinden daha uzak alanlara yapılması bölge halkının isteğidir." ifadelerini kullandı.
CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, aşağıdaki sorularının Başbakan tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını talep etti:
"Mersin/Bozyazı/Gözce Köyü'nde 200 dönüm ormanlık alana yapılması planlanan çöp depolama alanı ve bu alandaki yol çalışmaları için kaç adet ağaç kesilecektir?
Gözce köyünde, çöp depolama tesisinden sızacak sularının içme ve sulama suyuna karışma ihtimali var mıdır?
Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) raporundan muaf tutulmak üzere çöp depolama tesisinin daha düşük tonajlı gösterildiği veya yapıldığı iddiaları doğru mudur?
Yapılması planlana çöp depolama tesisine yaklaşık 500 metre yakınlıkta taş ocağı olduğu ve burada dinamitleme işlemleri yapıldığı doğru mudur? Doğruysa sarsıntı nedeniyle tesisten sızıntı olma riski var mıdır?
Yerleşim yerlerine çok yakın olan çöp depolama tesisinin bölge sakinlerine ve turistlere rahatsızlık verebileceği hesaplanmış mıdır?
Bu tesisin yapılabileceği, ağaç katliamına gerek olmadığı ve çevreye zarar verilmeyeceği başka bir alan yok mudur?" CİHAN