Mahkemenin tahliye kararına rağmen tutukluluğu devam eden Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca'nın avukatı Fikret Duran, cumhuriyet savcılarının imzalamadığı kararın uygulanması için Silivri Cezaevi savcılığına dilekçe sundu. Dilekçesinin cezaevi müdürlüğü ve savcılığı tarafından korku ve endişeyle kabul edilmediğini belirten Duran, "Karar çıktıktan sonra hürriyeti tahkik suçunu işleyen cumhuriyet savcısı, cumhuriyet başsavcısı, başsavcı yardımcısı, komisyon başkanı, 10. Sulh ceza hakimiyle alakalı suç duyurusu yaptık. Bunun yanında cumhuriyet savcılarının da odasının arama kayıtlarını istedik. Yani kim hangi saatte kimi aramış ortaya çıkarılmasını istedik bununda suçun, suçların ortaya çıkarılması anlamında önem taşıyor." dedi.
32. Asliye Ceza Mahkemesi'nin tahliye kararı İstanbul Adliyesi'ndeki infaz savcıları tarafından uygulanmamış hakimler ise HSYK tarafından açığa alınmıştı.
Silivri Cezaevine gelen Hidayet Karaca'nın avukatı Fikret Duran, kararın uygulanması için cezaevi müdürlüğü ve savcısına dilekçe sundu. Dilekçenin korku ve baskı nedeniyle uygulamaya alınmadığını söyleyen Duran, "Tahliye kararını ve müzekkereye ilişkin dilekçemizi cezaevi müdürlüğü almak istemiyor. Savcılık kalemine gittiği zaman Hidayet Karaca ismini söylediğimiz zaman bir anda herkes ayağa kalkıyor adeta talimat almışcasına bir refleks gerçekleştiriyorlar. Dilekçemizi almaktan imtina ettiler. Bizde noter muhalefetiyle tahliye kararımızı göndereceğiz. Karar çıktıktan sonra hürriyeti tahkik suçunu işleyen cumhuriyet savcısı, cumhuriyet başsavcısı, başsavcı yardımcısı, komisyon başkanı, 10. Sulh ceza hakimiyle alakalı suç duyurusu yaptık. Suç duyurumuzda bu kişilerin tahliyenin çıktığı gün saat 17.00 itibariyle kimlerle konuşmuşlar, kimin HTS kaydı nerede bunları istedik. Çünkü olayın aydınlatılması için HTS kayıtlarının ve kendi aralarında yaptıkları görüşmelerin önem taşıdığını düşünüyoruz çünkü işlenen suç ve birbirlerine verdikleri talimat bu arama ve HTS kayıtlarında görülecektir. Bunun yanında cumhuriyet savcılarının da odasının arama kayıtlarını istedik. Yani kim hangi saatte kimi aramış ortaya çıkarılmasını istedik bununda suçun, suçların ortaya çıkarılması anlamında önem taşıyor."dedi.
AİHM'SİNE İVEDİ ŞEKİLDE MÜRACAAT EDECEĞİZ
Hidayet Karaca ve polisler hakkında verilen tahliye kararının hürriyeti tahkik suçu olduğunu ve konuyu Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne taşıyacaklarını ifade eden Duran, "Düşünün biz dilekçe sunduğumuz zaman dilekçemiz kabul edilmiyor. Çünkü o dilekçeyi kabul ederlerse suç işleyecekler ateşten top gibi geçerli olan bu tahliyeyi adeta yukarıdan gelen baskılar buradaki memurların ve adliyedeki personelin elini kolunu ve ağzını bağlamış durumda. Süreçle alakalı suç duyurularımız devam ediyor. Başsavcı, başsavcı vekili, cumhuriyet savcıları ve kararı uygulamamak için süreci tıkayan herkes hakkında tazminat davalarımızı açacağız aynı şekilde Anaysa Mahkemesi'ne müracaat edeceğiz ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne ivedi şekilde talebiyle müracaatlarımızı gerçekleştireceğiz." diye konuştu.
CİHAN