Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, bakan yardımcısı olarak atanan Abdurrahim Boynukalın ile ilgii yapılan eleştirilere cevap verdi. Boynukalın'la ilgili çalışma kararını alırken neyin ne olduğunu bilerek bu kararı aldığını belirten Kılıç, "Abdurrahim Bey, Hürriyet gazetesinin önünde yaşanan protesto sırasında ve o esnada hiçbirimizin tasvip etmediği taş atma olayında orada değildi. Abdurrahim Bey'in orada gittiği noktada ortaya koyduğu tavır da olayı sakinleştirmek ve orayı tabiri caizse herkesi oradan ayırma noktasında ortaya koyduğu bir çaba var. Kişinin göreve geldikten sonra ortaya koyacağı ve yapacağı çalışmalarla alakalı yapacağı şeylere ben inanıyorum ki çok güzel çalışmalar ortaya koyarak katkıda bulunacaktır. Benim düşüncem budur." diye konuştu.
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM ) Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Gençlik ve Spor Bakanlığı ve bakanlığa bağlı Spor Genel Müdürlüğü, Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu ve Spor Toto Teşkilat Başkanlığı 2016 yılı bütçe görüşmelerine başlandı.
Görüşmelerde Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, bakanlık ve bağlı kuruluşların yaptığı çalışmalar ve yürüttükleri projelerle ilgili sunum yaptı. Görüşmelerde Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Abdurrahim Boynukalın da yer aldı.
Bakanın sunumunun ardından bütçe üzerine görüşlere geçildi. Bakan Kılıç, milletvekillerinin sorularını cevapladı.
İstanbul'da çok yüksek sayıda öğrenci olduğunu hatırlatan Kılıç, "Kredi ve Yurtlar kurumuna başvuran öğrenci sayısına bakıldığında 2015-2015 öğrenim dönemi için İstanbul'da 25 bin 5 kişi başvurdu. 13 bin 575'i yurtlara yerleşti yüzde 54'e tekabül ediyor. İstanbul'da Davutpaşa'da bin 500 kişilik, Maltepe'de yarısı biten 4 bin 100 kişilik yurdun inşaatı devam ediyor. Bu yurdumuz bu yaza yetişecek inşallah. Avcılar'da 3 bin 500 kişilik yurt projemiz var. Kiralama yöntemi ile alabildiğimiz Başakşehir 2 bin kapasiteli yurt Haziran 2017'de faaliyete geçecek. Esenyurt'ta yapılan kiralama usulüyle alınacak yurt Ağustos 2017'de tamamlanacak. Hepsi devreye girdiğinde 14 bin 100 olan kapasite artışı toplam 30 bini geçecek." diye konuştu.
Kılıç, Alsancak Stadı yerinde stat dışında hiçbir projeleri olmadığını söyledi.
Kendilerine verilen sorumluluklar çerçevesinde çalışacakları arkadaşlarını seçmek ve onlarla yol yürümenin kendi kararları olduğunu vurgulayan Kılıç, "Yaptığımız çalışmalardan da sorumluyuz. Görevini yerine getirmeyen arkadaşlarımızla devam etmeme iradeniz var doğaldır. Bakan yardımcısı olarak sayın Abdurrahim Boynukalın'la çalışmaya başladığımız dönemden beri yaptığımız birçok çalışma var. siyasi anlamda kendisinin fikirlerine katılmaya bilirsiniz. Benimde fikirlerimin birçoğuna katılmadığınızı biliyorum." şeklinde konuştu.
ABDURRAHİM BEY TAŞ ATMA OLAYINDA ORADA DEĞİLDİ
"Ben arkadaşımızla beraber yaptığım çalışma kararını alırken neyin ne olduğunu bilerek alıyorum." diyen Kılıç, "Sayın Abdurrahim Boynukalın'ın iddia edildiği gibi Abdurrahim Bey, Hürriyet gazetesinin önünde yaşanan protesto sırasında ve o esnada hiçbirimizin tasvip etmediği taş atma olayında orada değildi. Bu konunun içerisindeki rolü de orayı organize etmek anlamında yoktu. Ancak olaylar geliştiği noktadan sonra Abdurrahim Bey'in orada gittiği noktada ortaya koyduğu tavırda olayı sakinleştirmek ve orayı tabiri caizse herkesi oradan ayırma noktasında ortaya koyduğu bir çaba var. O anlamda dile getirmiş olduğu siyasi düşüncesi, görüşü tamamı ile kendisinin hakkıdır. Ortaya koymuş olduğu siyasi görüşü kendisinin hakkıdır. Bunu yapmakta da son derece serbesttir. Türkiye Cumhuriyeti'nde bizim yeni bir anayasaya ihtiyacımız var. bütün siyasi partiler ortak anlamda ortaya koyuyor. Bu siyasi partilerimizin ortaya koyduğu yeni anayasa düşüncelerinin farklı farklı önerileri olacak. Bizim Ak Parti olarak önerimiz içinde başkanlık sistemini savunuyoruz. Bu benimde düşüncemdir. Bundan dolayı beni eleştirebilirsiniz. Bu sizin hakkınızdır ama benim hakkım da bunun olması gerektiğini söylemek." ifadelerini kullandı.
Bunun üzerine CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, "Kemiklerini kırarak anayasa yaparım demezsen sorun yok." cevabını verdi.
DİYARBAKIR'DA GÖREV YAPAN EMNİYET GÜÇLERİMİZ ÇALIŞMALARI BİTENE KADAR YURTTA KALMAYA DEVAM EDECEK
Kılıç, konuşmasına şöyle devam etti: "Kişinin göreve geldikten sonra ortaya koyacağı ve yapacağı çalışmalarla alakalı yapacağı şeylere ben inanıyorum ki çok güzel çalışmalar ortaya koyarak katkıda bulunacaktır. Benim düşüncem budur. Aynı zamanda Türkiye'de bize eleştiri getiren verdiğimiz kararlarla eleştiri getiren bazı arkadaşlarımız burada yok. Bizim Diyarbakır'daki 3 bloktan oluşan yurdumuzun bir bloğu boştu. O blokta şuanda emniyet güçlerimiz Diyarbakır'da görev yapan emniyet güçlerimiz kalmakta. Oradaki yapacakları çalışma bitene kadar orada kalacaklar. Bu sizin tarafınızdan kabul edilmeyen bir karar olabilir. Ama bu bizim almamız gereken bir karardı.emniyet güçlerimizin orada yürüttükleri çalışmaların desteklenmesi ve onların barınması anlamında alınmış bir karardır. Bu eleştiriyi bizim o arkadaşları neden oraya yerleştirdiğimizi yapmaktan çok o arkadaşlarımızın oraya neden gitmek zorunda kaldığı ile ilgili yapmanız gerekir. Açılan çukurlar ortaya konan kamu düzeninin sağlanması ile alakalı olarak yapılan çalışmaların neden yapıldığının bence cevabını vermemiz gerekiyor."
Bu sözler üzerine HDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, "Hendek açıldı diye inşaları mı öldürelim?" çıkışında bulundu.
Kılıç, "Nursel Hanım, sizinle polemiğe girmek istemiyorum. O hendek değil; çukur, benim açımdan. Bizim görevimiz 78 milyon vatandaşa hizmet etmek elimizdeki imkanları onlar için kullanmaktır. Çalışmalarımızı yaparken ülkemizin kanunları kuralları ve halkımızın güvenliği ile alakalı olarak yapmamız gerekir. Şehirlerimizdeki ve kamusal alanlardaki olumsuzlukları gidermek üzere bu görevlere geliyoruz. Bu anlamda tüm yapıcı eleştirileriniz için teşekkür ediyorum." açıklamasında bulundu. CİHAN