Bakan Ramazanoğlu'ndan Karaman açıklaması

Bakan Ramazanoğlu'ndan Karaman açıklaması

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, Karaman'da 10 erkek çocuğuna yönelik cinsel istismar olayının takipçisi olduğunu vurguladı. Ramazanoğlu, "Bu suçu işleyen kişinin en ağır şekilde cezalandırılması için gerekli girişimlerde bulunduk. Olay mağduru çocuklar ve aileleri ile ilgili de gerekli rehabilitasyon ve destek çalışmaları eş zamanlı olarak başlatılmıştır." dedi.

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Mart ayı Meclis Toplantısı'na konuk olan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Toplantıda ilk olarak terör olaylarına değinen Ramazanoğlu, bombalı eylemlerde ölenlere rahmet, yaralananlara şifa diledi. Karaman'da vuku bulan cinsel istismar olayına da temas eden Ramazanoğlu, şu açıklamalarda bulundu:

"Bildiğiniz gibi Kendi coğrafyamızda bir evimizde, Karaman'da menfur, alçakça, hepimizi derinden yaralayan bir hadise meydana geldi. Bu menfur hadise üzerinden özellikle sosyal medyada şahsımı da hedef alan büyük bir linç kampanyası yürütüldü. Dün Ankara'da bakanlığımızın etkinliği sırasında gazetecilerin bu konu ile ilgili sorularına cevabımda bazı ifadelerimin bağlamından kopartılarak, çarpıtılarak servis edilmesi nedeniyle yanlış bir algıya dönüştürülmüş olabilir. Karaman'daki olay bize ulaştığı andan itibaren davaya müdahil olunmasını istedim. Olayı hatırlatmalıyım. Oradaki çocuklarımıza karşı cinsel istismar ve tecavüz olayı idi. Kadınlara şiddet, çocuklara şiddet, tecavüz, istismar olaylarında gerek şahsım gerek bakanlık olarak sıfır tolerans ile yaklaşıyoruz. Bu suçu işleyen kişinin en ağır şekilde cezalandırılması için gerekli girişimlerde bulunduk. Olay mağduru çocuklar ve aileleri ile ilgili de gerekli rehabilitasyon ve destek çalışmaları eş zamanlı olarak başlatılmıştır. Bu aşağılık, gerçekten hepimizi derinden yaralayan olayı gerçekleştiren kişinin en ağır şekilde cezalandırılması için takipçisi olmayı hem bakanlığımız adına hem şahsım adına sürdüreceğim. Bu ve benzeri olaylarda bakış açımız çok nettir. Mağdurların kişilik haklarının korunması, suçluların en ağır şekilde cezalandırılması şeklindedir. Asla ve asla ne tolerans göstermemiz, ne de üstünün örtülmesine müsaade etmemiz söz konusu değildir. Bu bu böyle bilinmeli. Çarpıtılan bilgiler ile oluşturulan algılamalara itibar edilmemeli."

Konuşmasında kadınların ekonomide önemli bir rolü bulunduğuna işaret eden Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, bu anlamda kızların eğitiminin önemli olduğunu dile getirdi. Kadınların şirket yönetimlerinde daha çok yer almaları adına adımlar atacaklarını anlatan Ramazanoğlu, bu çerçevede her öneriye açık olduklarını belirtti ve "Kadınlar ekonomide girişimcilik yolu ile daha çok fırsat bulabilir. Kadın girişimcilere ihtiyaç var. Çünkü kadın girişimciler iş yerlerinin, iş ağlarının, finansal kurumların yeniden belirlenmesine yol açıp yoksullukla mücadeleye istihdama katkı sağlamaktadır." ifadelerini kullandı.

BAHÇIVAN: TÜRKİYE'DE GİRİŞİMCİLERİN YÜZDE 15,7'Sİ KADIN

İSO Başkanı Erdal Bahçıvan da konuşmasında kadının eğitiminin öneminden söz etti. Türkiye'de 25 ve yukarı yaş grubu kadınların yüzde 64'ünün ilköğretimi tamamladığını bildiren Bahçıvan, şunları kaydetti:

"Eğitimsizlik sorunu, kadın istihdamını da hiç kuşkusuz olumsuz etkiliyor. Bu nedenle kadınların ülkemizde işgücüne katılım oranı gelişmiş ülkelerin çok gerisinde bulunuyor. Kadınların büyük çoğunluğunun eğitim fırsatına sahip olamaması onların istihdamda, karar mekanizmalarında ve siyasette yer alamamasına ve çoğu kez aile içi şiddete katlanmasına yol açıyor."

Kadınların işgücüne katılımına da değinen Bahçıvan, şöyle devam etti:

"Türkiye'de son yıllarda özellikle hizmet sektörünün gelişimine ve kadın istihdamına yönelik teşviklerin artışına paralel olarak kadın işgücüne katılım ve istihdamında bir ilerleme sağlandığını biliyoruz. Ancak kadınlarda işgücüne katılım oranı yüzde 30'larda ve ülkemiz bu anlamda OECD ülkeleri arasında geri sıralarda olmayı sürdürüyor. Ülkemiz, kadınların toplumsal temsiliyeti konusunda da parlak bir tablo çizmiyor. Özellikle son 10 yılda kadınların parlamentodaki temsiliyeti konusunda belli bir artış görülmesine rağmen parlamentodaki kadın milletvekili oranı halen yüzde 15'in altındadır. Ana gündem maddemizde de belirttiğimiz gibi kadın girişimcilerimizin durumunun yeterli ve parlak olmadığını görüyoruz. Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) 2014 anket sonuçlarına göre Türkiye'de toplam girişimcilerin sadece yüzde 15,7'si kadındır. Bir kere daha söyleyecek olursam, bütünsel ve sürdürülebilir kalkınmanın yolu, kadınları da ekonomik sisteme hem işgücü hem de girişimci olarak entegre etmekten geçmektedir."
CİHAN
<< Önceki Haber Bakan Ramazanoğlu'ndan Karaman açıklaması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER