"Başkanlık sistemiyle Dolmabahçe'de verilen söz yerine getirilmek isteniyor"


MHP Isparta Milletvekili Nuri Okutan, gerçekten bir anayasa değişikliği olacaksa bunun mümkün olduğunu ve kendilerinin de bunun her tarafında yer almak, destek olmak istediklerini belirtti. Okutan, "Ama başkanlık sistemi adı altında esasen Dolmabahçe görüşmelerinin mutabakatının, bir verilen sözün yerine getirilmesiyle ilgili bir çalışma olduğunu değerlendiriyorum." dedi.

1 Kasım Milletvekili Genel Seçimi'nin ardından, 26. dönemde görev yapacak milletvekillerinin TBMM'de kayıt işlemleri devam ediyor. Meclis Şeref Holü'nde kurulan masalarda Merve Kavakçı'nın kardeşi İstanbul AK Parti Milletvekili Ravza Kavakçı ile MHP Isparta Milletvekili Nuri Okutan kayıt işlemlerini tamamladı. Okutan, bir gazeteci tarafından kaleme alınan görev yaptığı illerdeki çalışmaları anlatan 'Şehirlerin Aynasından Vali Nuri Okutan' adlı kitabı hediye etti.

Başkanlık sistemi ve yeni anayasa konusundaki bir soruya MHP Isparta Milletvekili Nuri Okutan, demokrasilerde ister parlamenter sistem ister başkanlık sistemi olsun esasen güçler ayrılığı ilkesinin önemli olduğunu vurguladı. Yasama-yürütme-yargının birbirini dengelemesi halinde burada bir sorun olmayacağını belirten Okutan, "Tartışılan başkanlık sistemi, gündemi anayasa değişikliği esas alınarak ve burada İmralı ve Oslo görüşmelerinin giydirilerek sunumundan başka birşey olmadığını düşünüyorum. Gerçekten bir anayasa değişikliği olacaksa bu mümkün, biz de bunun her tarafında yer almak isteriz, destek olmak isteriz. Ama başkanlık sistemi adı altında esasen Dolmabahçe görüşmelerinin mutabakatının, bir verilen sözün yerine getirilmesiyle ilgili bir çalışma olduğunu değerlendiriyorum." diye konuştu.

Türkiye'de cumhurbaşkanlığının zaten çok güçlendirildiğini ve yarı başkanlık denilebilecek bir durumda olduğunu dile getiren Okutan, anayasa değişikliği adı altında Dolmabahçe mutabakatının yedirilmek, giydirilmek istendiğini belirterek başkanlık sisteminin tek başına tartışılabileceğine dikkat çekti. Yasama-yürütme-yargının birbirini dengelemesi halinde buna itiraz olunmayabileceğini ifade eden Okutan, ancak tartışılanın bu olmadığını kaydetti. Okutan, ülkenin federatif bir sisteme götürülmek istendiğini söyledi.

Nuri Okutan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli üzerinden bir algı operasyonu yapıldığını ve bu algının yerleşmesinde, oya dönüşmesinde de başarılı olunduğunu düşündüğünü ifade etti. Bunun devam ettiğini dile getiren Okutan, 40 milletvekiliyle milli hisleri temsil etmeye devam edeceklerini vurguladı. MHP Isparta Milletvekili Nuri Okutan, MHP'nin seçimden aldığı sonuçla ilgili ise partinin yetkili kurullarınca oturulup değerlendirileceğine dikkat çekti. CİHAN
<< Önceki Haber "Başkanlık sistemiyle Dolmabahçe'de verilen söz yerine... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER