Uludağ Üniversitesi, akademisyen ve öğrencilerinin güvenilir bilimsel bilgiye ulaşmaları için elektronik veritabanını her geçen gün zenginleştiriyor.
Uludağ Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı, bütçesinin yüzde 80'ini veritabanlarına ayırıyor. 2016 yılı başında koleksiyonuna tıp, mühendislik, otomotiv, hukuk ve din bilimleri gibi alanlardaki çok önemli yayınları kapsayan yeni veritabanı aboneliklerini ekleyen üniversite, abonesi olduğu veritabanı sayısını 74'e çıkararak, 30 binin üzerinde E-Dergi ve 200 binin üzerinde E-Kitap aboneliğine ulaştı.
Koleksiyona yeni eklenen veritabanları içerisinde dünyanın en geniş inşaat mühendisliği araştırma ve uygulama makaleleri, kitap ve konferans tutanaklarının tam metinlerini içeren fen, sağlık ve teknik alanlarda 80'den fazla yayınla dünyanın öncü dijital yayıncılarından otomotiv, havacılık ve ticari araç sektörlerinde uzmanlar tarafından yazılmış teknik araştırmalar, makaleleri içeren ve ayrıca biyokimya, biyoteknoloji, hücre biyolojisi, görüntüleme-radyoloji, moleküler tıp, farmakoloji-toksikoloji, kanser araştırmaları, biyoenformatik, immunoloji, mikrobiyoloji ve genetik-genomik alanlarında 45 binin üzerinde deney protokolü ve Methods in Molecular Biyoloji serisi kitaplarından oluşan kapsamlı veritabanları bulunuyor.
Kütüphanenin sahip olduğu akademik (elektronik) veritabanları hizmetinden Uludağ Üniversitesi akademisyenleri ve öğrencileri, VPN (Virtual Private Network)-(Kişiye Özel Ağ) aracılığıyla kampüs dışından da özgürce yararlanabiliyor.
Ayrıca akademik veritabanı koleksiyonunun daha verimli ve işlevsel kullanımını arttırmak amacıyla akademisyen ve öğrencilerde yönelik veritabanı eğitimleri de yapılıyor. CİHAN