Bu kez okulun tabelasını sokaktan geçenlere sordular


Kırşehir'de başarıları ile dikkat çeken TEOG il birincisi okula ve YGS- LYS birincisi çıkaran dershaneye sabah saatlerinde polis eşliğinde baskın düzenlendi. Öğrenciler sınavda olduğu saatte okula gelen polis ekipleri, sınavın bitmesini beklemeden aramaya başladı. Öğrenciler ve öğretmenler büyük şaşkınlık yaşadı. Okulun tabelasını ölçen belediye görevlisinin, sokaktan geçenlere '50 metre uzaktan tabela görünüyor mu?" diye sorması şaşkınlığa neden oldu.

Kırşehir Emniyeti Kaçakçılık Organize (KOM) Şube ekipleri, Özel Kılıçaslan Orta Öğretim Okulu'nda ve Yenice Mahallesi'nde bulunan Serhat Dershanesi'nde arama yapıyor. Öğrencisini Serhat Dershanesi'ne kayıt için gelen bir öğrenci velisi, "Sabah dershaneye kayıt için gelmiştik, bir de baktık kapıda polisler var. Arkadaşlara sorduk, yarın gelmemizi söylediler. Bu yapılan olaylara bir türlü anlam veremiyoruz. İnşallah rabbim sonunu hayır eylesin. Öğrencimiz bu sene 7. sınıfa geçti. Buraya ilk defa kayıt ettireceğim." dedi.

Serhat Dershanesi'nin Kırşehir'de en başarılı dershanelerden olduğunu vurgulayan öğrenci velisi, "Kayıt için gelmiştim. İnşallah haftaya ya da yarın gelip tekrar kayıt ettireceğim çocuğumu" açıklamasında bulundu.

MAHALLE MUHTAR AZASI VE İTFAİYE DE BASKIN EKİBİNDE YER ALDI

Yapılan baskına, Kırşehir Emniyeti KOM Şube ekipleri dışında, Belediye, Milli Eğitim Müdürlüğü, SGK, Maliye, İtfaiye, Tarım İl Müdürlüğü ve Mahalle Muhtarlığı Azası da katıldı. Belediye ekibinden bir görevli de dershane dışına çıkarak tabelanın kaç metre uzaktan göründüğü tespitini yaptı. Sokaktan geçen vatandaşlara "50 metre uzaktan tabela görünüyor mu?" sorusu yöneltildi.

Basın mensupları okul ve dershane içerisine alınmadı. Kırşehir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 'makul şüphe' talimatı ile yapılan rutin aramalarda polisler bilgisayarların imajını aldı.

CİHAN
<< Önceki Haber Bu kez okulun tabelasını sokaktan geçenlere sordular Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER