Burak Can cinayeti davasında tahliye


Okmeydanı'nda Berkin Elvan'ın cenaze törenlerinin ardından çıkan olaylarda Burak Can Karamanoğlu'nun öldürülmesine ilişkin davada tutuklu iki sanıktan biri olan Volkan Gezer tahliye oldu.

Gezi olayları sonrasında ölen Berkin Elvan'ın cenazesinin ardından Okmeydanı'nda çıkan olaylarda Burakcan Karamanoğlu'nun silahla vurularak öldürülmesiyle ilgili davayadevam edildi. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada tutuklu sanıklar Volkan Gezer ve Oğuz Kartal ile tutuksuz iki sanık hazır bulundu. Mahkeme başkanı Ahmet Civelek, tutuklu sanıklara olaya ilişkin kamera görüntülerinin cezaevine ulaşıp, izleyip izlemediklerini sordu. Söz alan sanık Oğuz Kartal, görüntüleri izlediğini belirterek mahkemeden olay yerinde keşif yapılmasını talep etti. Sanık Volkan Gezer ise "Ben 6. celsede kürsünün önüne gelmiş bir fotoğraf göstermiştim. Dosyadan alınmıştı, Gökhan Koca olup olmadığı bana soruldu, ben Gökhan Koca olduğuna inanıyorum demiştim. Ancak o fotoğraftaki Gökhan Koca değildir. Gökhan Koca'yı ben tanırım tahliyemi istiyorum." dedi.

Tutuklu sanık Volkan Gezer'in mevcut delil durumunu, tutuklulukta geçen süreyi dikkate alan mahkeme, yurt dışı çıkış yasağı getirerek tahliyesine karar verdi. Mahkeme, diğer tutuklu sanık Oğuz Kartal'ın tutukluluk halinin devamına hükmetti.

İddianamede, tutuklu sanıklar hakkında 'Terör örgütüne üye olmak', 'Örgüt adına eylem yapmak', 'Ateşli silahlar kanununa muhalefet etmek', 'Ruhsatsız silah ticareti yapmak', 'Ruhsatsız silah bulundurmak' ve 'Kasten cinayet işlemek' suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve 12 yıl 9 aydan 52 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmaları isteniyor.


CİHAN
<< Önceki Haber Burak Can cinayeti davasında tahliye Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER