Bursa'da Endüstri Zirvesi başlığı altında 5 ayrı alanda düzenlenen fuarları 48 ülkeden 52 bin 770 kişi ziyaret etti.
Tüyap Bursa Fuarcılık Anonim Şirketi tarafından organize edilen Bursa Metal İşleme Teknolojileri, Bursa Sac İşleme Teknolojileri, Kalıp Avrasya, İş ve İşçi Güvenliği, Sağlığı ve Ekipmanları ile Otomasyon fuarları sona erdi.
BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, fuarların sanayi ve üretim başkenti Bursa'da farklı sektörlere de canlılık getirdiğini söyledi. "Bursa'yı Fuarcılık'ta Frankfurt gibi yapmayı hedefliyoruz." diyen Başkan Burkay, TÜYAP ile birlikte sürdürülen stratejik ortaklığın kente büyük bir değer kattığını ifade etti. Başkan Burkay, "Günümüzde fuar ticareti modern pazarlama stratejileri arasında yer almaktadır. Şehirlerin, bölgelerin ve ülkelerin kalkınmasında fuarların büyük katkısı bulunmaktadır. Fuar olmadan turizmi de ticareti de istediğimiz seviyeye taşımamız mümkün değildir." ifadelerini kullandı.
Yılın son fuarı olan Bursa Endüstri Zirvesi'nin makine, kalıp, sac ve iş sağlığı güvenliği sektörlerine ivme kazandırdığını belirten BTSO Yönetim Kurulu Başkanı, sözlerini şöyle sürdürdü: "2015 yılı fuarcılık için güzel bir yıl oldu. BTSO olarak TÜYAP BURSA ile birlikte hayata geçirdiğimiz Ev&Stil, Gayrimenkul ve İnşaat, COHO ve Bursa Blok Mermer Fuarı'nı Bursa ekonomisine kazandırmanın gururunu yaşadık. Fuarlar, ekonomik kalkınmayı hızlandıran önemli organizasyonlardır. Firmalarımız fuarları sayesinde hedef ülkelere ve müşterilere daha kolay ulaşma imkanı yakalıyor. 2015 yılında olduğu gibi 2016 yılında da fuarcılıkta yeni vizyon katan projelere imza atmaya devam edeceğiz."
4 gün boyunca sektörün nabzını tutan fuarları değerlendiren Tüyap Bursa Fuarcılık A.Ş. Genel Müdürü İlhan Ersözlü ise şunları ifade etti: "2015 yılını zirvede kapatmamızı sağlayan; 7 ayrı salonda 21 ülkeden 605 firma ve firma temsilciliğinin katılımı ile 40 bin metrekare alanda hazırlanan Bursa Endüstri Zirvesi Fuarları büyük ilgi gördü. İlk iki gün 20 binin üzerinde profesyoneli ağırlayan zirve 4 günün sonunda 48 ülkeden gelen 52 bin 770 kişi tarafından ziyaret ederek ekonomiye büyük katkı sağladı. Geçtiğimiz yıla göre yüzde 15 büyüme ile kapılarını açan, hidrolikten pnömatiğe, sac işleme teknolojilerinden kalıp yan sanayisine, iş güvenliğinden makine otomasyonuna kadar geniş ürün grubu ile dikkat çeken 'makine yapan makinelerin' fuarlarında yoğun makine satışları gerçekleşti. Üretimde ihtiyaç duyulan ham madde, yeni teknoloji, donanım ve sistemlerdeki yenilikleri topluca sunan Fuarlarda, küçük ölçekli işletmelerden büyük sanayi firmalarına kadar tüm ziyaretçiler aradıkları son teknoloji ürünleri tek platforma bulabildi." CİHAN