CDU Genel Sekreteri Tauber: Göçmenler sadece işçi değil, bizim vatandaşımız


BERLİN (CİHAN)- Alman Hıristiyan Demokrat Birlik (CDU) Genel Sekreteri Peter Tauber, partisinden gelen tepkilere rağmen Almanya'nın Göç Yasası'na ihtiyacı olduğunu söyledi.

Almanya'nın kalifiye göçmene ihtiyacı olduğunu belirten Tauber, "Eğer biz kalifiye göçmen istiyorsak, bu kişilere onları istediğimiz mesajını vermeliyiz." dedi.

"Almanya bir göç ülkesi derken ne kadar ciddiyiz?" diye soran CDU Genel Sekreteri Tauber, çalışma piyasasının kalifiye göçe ihtiyacının olduğunu ve bu insanları ülkeye davet ederken sadece işçi olarak değil aynı zamanda vatandaş olarak da değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Ülkeye gelenlere karşı "Hoş geldin kültürünün" geliştirilmesi gerekliliğine vurgu yapan Peter Tauber, muhafazakar parti CDU'nun ne kadar dünyaya açık bir parti olduğu ve CDU'lu İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere'nin Göç Yasasını reddettiği ve Başbakan Merkel'in Tauber'e destek vermediği yönündeki soruya ise "Başbakan Merkel'in Göç Yasası konusunda kesin bir kanaati yok. Konunun parti içinde tartışılmasını istiyor. Aldığım birçok olumlu tepki ve mektup CDU içinde de geniş bir kitlenin bu yasayı istediğini gösteriyor." cevabını verdi.

Haber kanalı n-tv'ye konuşan CDU Genel Sekreteri Tauber, Göç Yasası hedefinin sadece yeni kullarla getirilmesi olmadığını Almanya'daki iş piyasasının bölgesel olarak da ihtiyaçlarının belirlenmesi gerektiğini dile getirdi.

TAUBER KANADA YOLCUSU

CDU Genel Sekreteri Tauber'in partisinden gelen tepkilere rağmen Göç Yasası'nda Kanada modelini incelemek için bu ülkeye gideceği belirtildi. Peter Tauber'in özellikle "göçmenden vatandaşlığa geçiş modeli" ile yakından ilgilendiği kaydedildi.

CDU'da başta İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere olmak üzere CDU/CSU Grup Başkanı Volker Kauder ve birçok CDU'lu iç politikacı bu yasaya karşı çıkıyor. Başbakan Merkel ise yaptığı açıklamada göç yasasıyla ilgili kanaatinin oluşmadığını ve konuyu incelediğini ifade etti. CİHAN
<< Önceki Haber CDU Genel Sekreteri Tauber: Göçmenler sadece işçi değil,... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER