CHP'li Arık: Başbakan hükümet sorumluluğundan kaçıyor, istifa etmesi lazım


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kayseri Milletvekili Çetin Arık, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu istifaya davet etti. Ankara'daki terör saldırısında hayatını kaybeden CHP üyesi gençlerin Malatya'daki cenazesine katılan Arık, Başbakan Davutoğlu'nun hükümet sorumluluğundan kaçtığını ifade ederek, Davutoğlu'nun istifa etmesi gerektiğini dile getirdi.

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, milletvekili adayları İbrahim Bahçecioğlu, Tülin Temel, Mustafa Utku Sarı ve Kıvılcım Akdağ ile Ankara'daki terör saldırısında hayatını kaybedenlerin cenazesine katıldı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile hayatını kaybedenlerin ailelerine taziye ziyaretinde bulunan Arık, cenaze namazı sonrasında açıklamalarda bulundu. Arıkk, "Barış şehitlerimizi son yolculuklarına uğurladık. Bir kez daha hain saldırıda hayatını kaybeden yurttaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Türkiye'nin başı sağ olsun." dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun olayın ardından yaptığı 'Bu hükümet AK Parti hükümeti değil, seçim hükümetidir' şeklindeki açıklamasına tepki gösteren CHP Kayseri Milletvekili, "Türkiye tarihinin en büyük terör saldırılarından biri yaşandı. 95 yurttaşımızı kaybettik, derin bir üzüntü içindeyiz. Türkiye'yi yönettiğini iddia edenlerin tutum ve davranışları ise üzüntümüzü daha da artırıyor. Bugün ülkeyi yönetenler 95 yurttaşımızın öldüğü hain saldırının siyasi sorumluğunu üstlenmek erdemini göstermek yerine büyük bir pişkinlik içindeler. Adalet Bakanı 'istifa edecek misiniz?' sorusuna gülerek karşılık veriyor. Bir türlü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın vesayetinden kurtulup Başbakan olmayı başaramayan Ahmet Davutoğlu ise olayın ardından yaptığı açıklamada, 'Bu hükümet AKP hükümeti değil, seçim hükümetidir. 7 Haziran'da millet hiçbirimize tam anlamıyla sorumluluk vermedi. Verseydi bu sorumluluğu üstlenirdik' diyor. Ülkedeki olayların sorumluluğunu üstlenemeyen bir başbakan derhal koltuğu bırakmalıdır. Bu sözler Davutoğlu'nun ve AKP'nin bilinçaltının da dışa yansımasıdır. AKP'liler tek başına iktidar olamadıkları için Türkiye'yi cezalandırıyor, kaos ortamı yaratarak yeniden tek başına iktidar olma yolunu arıyor. 7 Haziran seçimleri sonrasında AKP'li Burhan Kuzu'nun 'Millet kaosu seçti' sözleri de bunun bir göstergesidir. 'Biz yoksak kaos var' diyen AKP ülkedeki kaosun tek ve asıl sorumlusudur." diye konuştu.

Hiçbir siyasi hesabın bu ülkedeki tek bir yurttaşın canından kıymetli olamayacağını ifade eden Arık, açıklamalarını şöyle tamamladı: "AKP'nin öngörüsüz politikaları ülkemizi hızla Ortadoğu bataklığına sürüklüyor. Böyle bir ortamda siyasi hesapları bir kenara bırakarak Türkiye için birlik olmak zorundayız. Biz bu konuda her türlü fedakarlığı yapmaya hazırız. Tüm partilerden de bunu bekliyoruz. Hep beraber kimden gelirse gelsin, kimi hedef alırsa alsın terörün her türlüsünü lanetlemek zorundayız."
CİHAN
<< Önceki Haber CHP'li Arık: Başbakan hükümet sorumluluğundan kaçıyor,... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER