Çukurova'nın dış ticaret firmalarına yeni bir destek

Çukurova'nın dış ticaret firmalarına yeni bir destek

Adana Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mehmet Şahbaz, Ticari Bilgi ve İstihbarat Merkezi'nin tam olarak faaliyete geçmesi ile birlikte Adana, Mersin ve Tarsus'taki firmaların dış ticaretteki rakiplerinin zayıf ve güçlü yönlerini izleme fırsatını elde edebileceklerini söyledi. Şahbaz "Bu sistem Çukurova'daki dış ticaret firmalarını rakiplerinden daha avantajlı duruma getirecektir." dedi.

Adana Ticaret Odası, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası ile Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası tarafından ortaklaşa hazırlanan ve Çukurova Kalkınma Ajansı'nın 2015 Yılı Üretim ve Çevre Altyapısının İyileştirilmesi Mali Destek Programı kapsamında destek almaya hak kazanan Ticari Bilgi ve İstihbarat Merkezi Projesi'nin sağlayacağı katkılar Adanalı firmalara anlatıldı. ATO Meclis üyeleri ve firma temsilcilerinin katıldıkları toplantının açılışında konuşan Başkan Vekili Mehmet Şahbaz, Çukurova'nın köklü ticaret ve sanayi deneyiminin en üst seviyeye çıkarılması için Mersin ve Tarsus TSO ile birlikte hazırlanan projenin özellikle ihracat yapan firmalara büyük avantajlar sağlayacağını söyledi.

Projenin, Çukurovalı firmalara, rakiplerini ölçme ve tanıma fırsatı sunacağına işaret eden Şahbaz şu görüşlere yer verdi: "İş dünyası olarak bilginin değerini hepimiz biliyoruz. Ancak bilgiye erişme noktasında istediğimiz seviyeyi yakalayamıyoruz. Yabancı dil başta olmak üzere rakiplerimize oranla bu konuda dezavantajlarımız var. İşte proje bu düşünceden hareketle planlandı. İşletmelerimizin, üyelerimizin; dil, maliyetler, zaman gibi çeşitli nedenlerle erişemedikleri ancak işlerini geliştirmek için ihtiyaç duydukları bilgileri ve raporları güvenilir uluslararası kaynaklardan temin ederek kullanımlarına sunacağız." Şahbaz, toplam bütçesi 352 bin TL olan projede, hizmetlerin sunumu için 6 uzman personelin 14 ay süreyle çalışacağını söyledi.

Toplantıda söz alan ÇKA Genel Sekreteri Lütfü Altınsu, Ticari Bilgi ve İstihbarat Merkezi'nin Adana, Mersin ve Tarsus arasındaki güç birliğine yönelik önemli bir adım olduğunu belirterek, "Bilginin, küresel ticaretteki önemi her geçen gün artıyor. Bu projenin hayata geçmesiyle birlikte ihracatçılarımızın eli daha da güçlenecek ve doğru yerde, doğru kişilerle ticaret yapma imkanına kavuşacaklar. Firmalarımız, bu proje sayesinde hiç tanımadıkları ancak ticaret yapma noktasına geldikleri yabancı firmaların satış bilançolarını, geçmişinde yaşanan olumlu ve olumsuz ticari göstergelerini görebilecekler." diye konuştu.

Toplantının son bölümünde katılımcılara, proje eğitmeni Yaman Koç ve Proje Koordinatörü Fevzi Filik tarafından Ticari Bilgi ve İstihbarat Merkezi'nin çalışma sistemine ilişkin bilgiler verildi.

CİHAN
<< Önceki Haber Çukurova'nın dış ticaret firmalarına yeni bir destek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER