Cumhurbaşkanı Erdoğan: Afganistan'ın derdi Türkiye'nin derdi


Cumhurbaşkanı Recep Tayyıp Erdoğan ile Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Gani Ahmedzai, baş başa ve heyetler arası görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. Her iki cumhurbaşkanı iki ülke arasında tarihe dayanan ilişkinin daha da geliştirilmesi gerektiği üzerinde durdu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Gani Ahmedzai ile Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda ortak basın toplantısı düzenledi. Türkiye tarihinde Afganistan'ın çok önemli bir yeri olduğunu kaydeden Erdoğan, Afganistan'da açılan ilk diplomatik temsilciliğin Türkiye'nin olduğunu anımsattı. Baş başa ve heyetler arası görüşmelerden sonra kameraların karşısına geçen her iki cumhurbaşkanı gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Türkiye'nin Afganistan'la ilişkilerin kararlı bir şekilde devam edileceğinin altını çizen Erdoğan, Afganistan'ın derdinin Türkiye'nin derdi olduğunu ifade etti. Kalıcı barış ve uzlaşı çalışmalarını yakından takip ettiklerini kaydeden Erdoğan, Türkiye'nin kardeş ülkenin kalkınma desteğinin süreceğini belirtti.

Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Gani Ahmedzai ise Türk askerinin ülkesine verdiği destekten dolayı teşekkür etti. Türkiye'nin Afgan halkını hiçbir zaman yalnız bırakmayacağına kaydeden Ahmedzai, iki ülke arasındaki ilişkilerin Mevlana Celaleddin Rumi'ye kadar dayandığını söyledi.

Afganistan'ın kadın polislerinin ciddi anlamda önemli olduğunu vurgulayan konuk cumhurbaşkanı teröre karşı mücadele konusunda bir anlaşma sağlanması ümit ettiğini ifade etti. Afganistan'da güvenliğin sağlanması için bölgesel işbirliğine ihtiyaç olduğunu vurgulayan Ahmedzai, iki ülke arasındaki ilişkilerin daha da derinleşmesi gerektiğini anlattı.
CİHAN
<< Önceki Haber Cumhurbaşkanı Erdoğan: Afganistan'ın derdi Türkiye'nin derdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER