Koalisyonu teklif etmeyen Davutoğlu'ndan...

Seçim hükümeti kurması için görevlendirilen Ahmet Davutoğlu açıklamalarda bulundu.

Koalisyonu teklif etmeyen Davutoğlu'ndan...

Erdoğan'ın, Cumhuriyet tarihinin ilk seçim hükümetinin kurulması için Başbakan olarak atadığı Ahmet Davutoğlu, AKP Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.

İşte Davutoğlu’nun açıklamalarından önemli satır başları;


"GÖNÜL İSTERDİ Kİ BÜTÜN SİYASİ PARTİ LİDERLERİ SORUMLU DAVRANSIN"


AFA ve ilgili bakanlarımız çalışmaları yürütüyorlar. Böyle bir felaketin yaşanmamasını Allah’tan niyaz ediyorum. Demokrasi tarihimizde bir ilki yaşıyoruz bugün. Dikkat ederseniz bugün bu açıklamayı Başbakanlık’ta yapıyoruz. Koalisyon görüşmelerinden sonra açıklamaları Ak Parti genel merkezinde yapmıştık. Bugün üstlendiğimiz görev bir devlet görevidir. Siyasi mahiyettedir.

GÖREV YENİDEN DAVUTOĞLU'NDA

Siyasi parti kimliğinin ötesinde seçimlere ülkeyi götürecek halkın huzur içinde seçimlere gitmesini sağlayacak bir görevdir. O yüzden bu toplantıyı burada yapmayı uygun gördüm. 

"YÖNETİM BOŞLUĞU OLMAMASI İÇİN GÖREV BANA VERİLDİ"

Davutoğlu, ülkede bir yönetim boşluğu olmaması için görevin kendisine verildiğini, bu görevin koalisyon hükümeti kurma görevi olmadığını sözlerine ekledi. 'Kritik süreçten geçiyoruz ama yönetim boşluğu yok' dedi.

LİDERLERE ÇAĞRIDA BULUNDU

"Gelin bu sorumluluğu birlikte omuzlayalım. Suçlamak yerine anayasanın gösterdiği çerçevede bir hükümet oluşturalım.
Liderler istişare etmek isterlerse kapım herkese açık. Süreci tıkayacak girişimlerde bulunmayalım, kapıları kapatmakla ülke yönetilmez, biz yokuz demenin telafisi yok. Liderleri by-pass etmek gibi bir niyet yoktur."


YARBAY'IN O AÇIKLAMALARI SORULDU

Hakkari'de  şehit düşen Yüzbaşı Ali Alkan’ın abisi Jandarma Yarbay Mehmet Alkan’ın isyanı ile ilgili sorulan soruya;

"Zor günler geçiriyoruz. Şehit haberlerini duyup yüreğinde sızı hissetmeyen hiçbir vatandaşın olmadığına inanıyorum. Onlarca şehit ailesiyle konuştum. Hala gözlerimi yaşartan insani diyologlar duyduk. Böyle günler dayanışma günleri, vakar içinde davranma günleri..." açıklamasında bulundu.

<< Önceki Haber Koalisyonu teklif etmeyen Davutoğlu'ndan... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER