Değer Deniz'in katil zanlısının cezai ehliyeti tam çıktı


Hırsızlık için girdiği evde müzisyen Değer Deniz'i tecavüz ettikten sonra öldüren sanığın, daha önce de Deniz'in üst kat komşusunun evine hırsızlık amacıyla girdiği ve bu suçtan başka bir mahkemede yargılandığı ortaya çıktı. Adli Tıp Kurumu'nun sanık hakkındaki cezai ehliyetinin yerinde olduğuna dair raporu da mahkemeye ulaştı.

İstanbul 1. Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya sanık C. M. cezaevinden getirildi. Ölen Değer Deniz'in annesi Ayşe Sevinç Sözer, kardeşleri Orhan Deniz ve Amaç Deniz de duruşmaya katıldı.

Mahkeme, sanık C. M. hakkında İstanbul Adli Tıp Kurumu 6. İhtisas Kurulu'ndan istenen raporun geldiğini belirtti. Raporda, C. M.'nin olay tarihinde işlediği suçun hukuki anlam ve sonuçlarını anlayabilecek durumda olduğu kaydedildi. Sanığın davranışlarını yönlendirme yeteneğinin yeterince gelişmiş olduğunun belirtildiği anlatıldı.

Mahkeme Başkanı, İstanbul 6. Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen bir hırsızlık davasının sanığının da C. M. olduğunun belirlendiğini, o dosyanın müştekisinin de P. F. olduğunu söyledi.

Bunun üzerine Değer Deniz'in kardeşi söz alarak diğer dosyadaki müştekinin ablasının üst kat komşusu olduğunu kaydetti. P.F.'nin tanık olarak dinlenmesi talebinde bulundu.

Dava kapsamında ilk kez ifade veren Değer Deniz'in annesi Ayşe Sevinç Sözer, kızıyla her şeyi paylaştıklarını belirtti. Anne Sözer, "Arkadaşlarını dahi çok titizlikle seçen biriydi. Kızım evine gelip giden kişileri özellikle seçerdi. Kendisiyle bu konuda sürekli konuşuyorduk. Bu olayı yapan kişiden şikayetçiyim. En ağır şekilde cezalandırılmasını istiyorum." dedi. Deniz ailesinin avukatlarının tanık ifadelerine karşı diyeceklerini bildirmesi için süre veren mahkeme, duruşmayı erteledi.
katil-zanlisinin-cezai-ehliyeti-tam-cikti-1972248.htm'> CİHAN
<< Önceki Haber Değer Deniz'in katil zanlısının cezai ehliyeti tam çıktı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER