Demokrasi Platformu, Suruç saldırısını kınadı


Malatya Emek ve Demokrasi Platformu, Suruç saldırısı sonucunda 30 kişinin ölmesini ve 104 kişinin yaralanması olayını kınadı.

Platform üyeleri PTT önünde bir araya gelerek Suruç'taki saldırıyı protesto etti. Emek ve Demokrasi Platformu adına basın açıklamasını Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu(SGDF) Malatya Sözcüsü Ferhat Çankaya okudu. Çankaya, Kobani'deki yeniden inşa çalışmalarına katılmak üzere toplanarak Urfa'nın Suruç ilçesinde bir araya gelen SGDF üyesi 350 gence yönelik yapılan eyleminde 30 gencin parçalanarak hayatını kaybettiğini ve birçoğunun da yaralandığını belirtti. Öldürülen gençlerin çocuklara oyun parkları, okullar, kütüphaneler yapmak için yola çıktıklarına işaret eden Çankaya, "Onlara saldırmak, onları katletmek nasıl bir vicdandır? Hangi dinde bu vardır? Bu katliamcılara destek vermek, bu katilleri tedavi etmek, onları eğitmek ve donatmak nasıl bir devletin dış politikası olabilir? Sosyalist gençlere tüm güvenlik önlemlerinin alınacağına dair verilen sözlerin hesabını kim verecek?" dedi.

AK Parti iktidarının IŞİD'i desteklediğine işaret eden Çankaya, şöyle devam etti: "AKP'nin Alevilere, Kürtlere, Ezidilere, Süryanilere yönelik gerçekleştirdiği iç ve dış politikası tüm Ortadoğu halklarının bundan sonraki hayatlarını tehlikeye atmaktadır. AKP söz konusu iç ve dış politikalarından vazgeçmedikçe bu topraklarda yaşayan insanların hepsi, sınırlarımız da askerlerle şakalaşan, hastanelerimizde tedavi edilen, mahallelerimizde yaşamaya başlayan sözde İslamcı katillerin hedefinde olacaktır. Başbakan Ahmet Davutoğlu ve yardımcısı Yalçın Akdoğan meydana gelen saldırıyı kınarken, IŞİD çetelerine verdikleri desteğin hesabını ne zaman verecekler? AKP'nin besleyip büyüttüğü IŞİD bu ülkede ve Ortadoğu'da daha kaç genci öldürecek, kaç kadına tecavüz edecek, kaç kafa kesecek? IŞİD saldırılarını sözde kınayan hükümet yetkilileri öncelikle bu sorulara cevap vermelidir."

"ÖLEN GENÇLER, TÜM HALKLARIN ÇOCUKLARIDIR"

Suruç'ta ölen gençlerin, Alevi'sinden Sünni'sine, Kürt'ünden Türk'üne, Arab'ına, Süryani'sine, Ezidi'sine herkesin çocukları olduğunu ifade eden Çankaya, "Bu terör saldırısı sonucunda hayatını kaybeden gençlerimizin kanı, Ortadoğu'da yaşayan tüm halklarımızın kanıdır. Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu üyesi gençlerimizin kanı Türk ve Kürt halklarımızın arasındaki kardeşlik bağıdır. Bu kan bizim özgür, eşit ve kardeşçe yaşamamız için dökülen kandır ve gençlerimizin kanı AKP'nin ellerine bulaşmıştır. AKP bu kanın hesabını vermelidir ve verecektir de. Bizler Malatya Emek ve Demokrasi Platformu Bileşenleri kurumlar olarak, Urfa valisi ve emniyet müdürünün istifa etmesini; gerçekleştirilen bombalı saldırıda ihmali, suiistimali, desteği bulunan tüm emniyet birimlerinden personellerin, devlet ve hükümet kurumlarından sorumluların açığa çıkarılarak en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyoruz." ifadelerini kullandı. CİHAN
<< Önceki Haber Demokrasi Platformu, Suruç saldırısını kınadı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER