DİYARBAKIR (CİHAN)- Diyarbakır'da denetimli serbestliğe tabi tutulanlar için kütüphane kuruldu. Kütüphanenin açılışını yapan Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, kitap okumanın bir ceza olmadığının altını çizerek, okumanın insanı her yönüyle geliştirdiğine dikkat çekti. Solmaz, "Biz buna tedbir diyoruz. Kahvehaneye gitmeme de bir tedbirdir. İçkili bir yere gitmeme de tedbirdir. Buna benzer çok farklı tedbirler var. Bunların içinde en güzeli kitap okuma tedbiridir." dedi.
Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü, yükümlülerin okuma alışkanlığı kazanması için kütüphane kurdu. Diyarbakır Adliyesi'nin Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi yanındaki ek binasına yapılan kütüphaneden, denetimli serbestlikten yararlanan yükümlüler istifade edecek. Kütüphanenin açılışında konuşan Diyarbakır Denetimli Serbestlik Müdürü Fatih Konuş, kütüphaneden denetimli serbestliğe tabi tutulan 5 bine yakın yükümlünün istifade edeceğini dile getirdi. Kütüphanede 600 eserin bulunduğunu anlatan Konuş, bu sayının artacağına inandığını kaydetti. Konuş, kütüphanenin kurulmasında kendilerine destek veren Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası, Türkiye Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu ve Ziraat Bankası Bölge Müdürlüğü'ne teşekkür etti.
"DİYARBAKIR'IN OKUMAYI SEVDİĞİNİ GÖSTERMEK AÇISINDAN ÖNEMLİ BİR ADIM"
Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, amaçlarının yükümlü arkadaşlarının kitaplardan istifade etmelerini sağlamak olduğunu kaydetti. Solmaz, "Bu şekilde onların tekrar topluma kazandırılması amaçlanıyor. Bu kapsamda değişik tedbirler uygulanabilir ancak biz kitap okunmasını tavsiye ettik, bunu özellikle söylemek istiyorum. Burada bir farkındalık oluşturmak istiyoruz. Diyarbakır'ın okuduğunu, Diyarbakır'ın okumayı sevdiğini de göstermek adına adımdır. Öncelikli koruma kurulundan desteklerini esirgemeyen arkadaşlara teşekkür ediyorum. Buradan yaralanacak kişiler ve denetimli serbestlik müdürlüğümüze teşekkür ediyorum." diye konuştu.
Denetimli serbestliğe tabi tutulanların kitap okumasının bir ceza olmadığını vurgulayan Solmaz, " Biz buna tedbir diyoruz. Kahvehaneye gitmeme de bir tedbirdir. İçkili bir yere gitmeme de tedbirdir. Buna benzer çok farklı tedbirler var. Bunların içinde en güzeli kitap okuma tedbiridir. Ceza olarak görmüyoruz. İnsanlar burada kitap okuyorsa onun için hayatı daha güzelleştirmek açısından da güzel bir tedbir. Çok farklı kitaplar var. Sadece bir çeşit ve bir renk değil. Burada bir cezanın infazı da söz konusu. Ancak 2007'den beri denetimli serbestlik uygulamada. Yaklaşık 8 yılda çok iyi bir ivme kazandı. Uzmanlar yönünde çok kaliteli insanlar var." ifadelerini kullandı. CİHAN