Meydan Gazetesi'nde 'Doları bu adam çıldırttı' başlıklı yazı kaleme alan Karamuk, "Cuma sabahı uyandık dolar 2.94'e dayanmış, öğle yemeğini yedik 2.95'i geçmiş, akşam işten döndük 2.97, yemek yedik televizyona bakarken, 2.9998'den işlem geçiyor. Dün acil dolara ihtiyacı olanlar döviz bürolarında yine 3 liranın üzerinde fiyattan ihtiyacını giderdi." dedi.
Dolardaki artışın, Fitch'in Türkiye'nin reyting notunu açıklaması ve ABD'deki verilerden kaynaklanmadığını vurgulayan Karamuk, şu ifadeleri kullandı:
"Sonunda gerçek açığa çıktı. Türkiye'den binlerce kilometre ötede, Ümit Burnu kıyılarında yaşanan şok bir gelişme Türkiye'nin ve birçok ülkenin kaderini belirliyordu. Piyasalara haberler veren yabancı internet sitelerinde Güney Afrika Maliye Bakanı Pravin Gordhan'ın istifa edeceğine yönelik çıkan dedikodular nedeniyle ülkenin para birimi Rand'ın dolar karşısında bir günde yüzde 4'e yakın, rekor düşüş yaşadığı haberi geçiyordu. Gordhan'ın istifası halinde yerine geçecek kişi son 2 ayda ülkenin maliyesinin başına geçecek 4'üncü farklı isim olacak. Diğer üçünün görevden ayrılma nedeni ise uygulanan katı kemer sıkma politikalarına karşı halktan gelen tepki. Yani refahtaki azalma, 'Türkiye'ye benzer' olarak adlandırılan Güney Afrika'da politik istikrarsızlığı artırıyor ve piyasalar da buna tepki veriyor. Sonuç olarak Güney Afrika Rand'ı bu korkularla dolara karşı yüzde 3.71'lik değer kaybıyla günü kapattı. Bu para birimini yüzde 2.05'le TL ve yüzde 1.05'le Rus Rublesi takip etti.
İşin özeti, bu kadar birbirine bağlı ekonomik sistem ve birbirinin içine geçmiş piyasalarda ne tür önlem alırsan al, ummadık bir taş baş yarıyor.
Onun için ekonominin yönetiminde sorumluluğa soyunmuş kişilerin 'Bir daha asla olmaz' gibi cümleler kurarken biraz daha fazla düşünmesinde fayda var."