DSO Başkanı Keçeci: Genç işsizlerimizin oranı 2008 krizi sonrasına yaklaştı


DENİZLİ (CİHAN)- Denizli Sanayi Odası (DSO) Yönetim Kurulu Başkanı Müjdat Keçeci, genç işsizlerin oranının yüzde 20'ye dayandığını, bunun 2008 krizinden sonra görülenlere çok yakın olduğunu söyledi. Türkiye genelinde işsiz sayısı 2014 Kasım döneminde 3 milyon 96 bin kişi, işsizlik oranı ise yüzde 10.7 oldu. İşsizlik oranı, Ocak 2011'den bu yana en yüksek seviyeyi buldu. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) son istihdam verilerinin kendilerini üzdüğünü belirten Keçeci, "Kadınlarda ekim ayında yüzde 24,8 olan işsizlik oranı, kasım ayında yüzde 23,2'ye düşerken erkeklerde ise aynı dönemde yüzde 16,9'dan yüzde 18,1'e yükseldi. Farklı bir açıdan baktığımızda burada olumlu olarak görebileceğimiz tek nokta, tek avuntumuz kasım ayında kadın istihdamında artışın yaşanmasıdır." dedi.

'KADIN GENÇLERDE İŞSİZLİK ORANI YÜZDE 25 SEVİYESİNDE'

Türkiye'de üniversite bitirmiş kadınların, bütün kadınlara göre işe katılma oranının yüzde 70 olduğunu belirten Keçeci, "Genç işsizlerimizin durumu, beni oldukça yakından ilgilendirmekle birlikte belki de bu yüzden oldukça üzüyor. Bugün genç işsizlerimizin oranı yüzde 20'ye dayandı. Son bir yılda yüzde 2'lik bir artış yaşandı. Bu oranlar, bizim 2008 krizi sonrası gördüğümüz oranlara çok yakın. Umuyoruz, o zaman olduğu gibi bu oranlar yüzde 25'lere doğru bir artış göstermez ancak özellikle 15-24 yaş arası kadın işsizlerdeki artış eğilimi bizi oldukça düşündürüyor." diye konuştu.

Genç işsizliğinin sebeplerinin başında, iş talebinde bulunduklarında onlara karşılık verebilecek kapasiteli işlerin olmamasını geldiğini belirten Keçeci, "Son zamanlarda yatırımların durduğu ve ülkede özellikle bir duraksamanın başladığı, herkesin işlerini rölantiye aldı bir ortamda yaşıyoruz. İşverenler istihdam kapasitelerini arttırmayı düşünmedikçe, bundan en çok zarar gören kesim tabii ki iş arayan gençlerimiz oluyor. Bizim için en önemli hazine gençlerimizdir, gençlerimizin bu konuda işe katılımlarıdır. Gençlerimizin ülke ekonomisine değer katmalarını sağlamamız, en önemli önceliğimizdir." şeklinde konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber DSO Başkanı Keçeci: Genç işsizlerimizin oranı 2008... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER