Avustralya'dan Kanada'ya, Ortadoğu'dan Uzakdoğu ve Afrika'ya kentler, akşam 8:30 ile 9:30 arasında karanlığa gömüldü.
World Wide Fund'un girişimiyle yapılan eylem, yerel saatle akşam 8:30 ile 9:30 arasında ışıkların kapatılmasıyla gerçekleşti. 150 ülkeden 7 bin kentte, yüzmilyonlarca kişinin eyleme katıldığı tahmin ediliyor.
Arap Baharı'nın başladığı Tunus'ta Burgiba Meydanı, akşam karanlığa gömüldü. Londra'da ünlü Tower Bridge, Buckingham Sarayı, Paris'te Eyfel Kulesi, Atina'da Akropolis, İtalya'da Piza Kulesi, Almanya'da Brandenburg Kapısı da etkinliğe katılanlar arasındaydı.
İtalya'daki çevreciler, dünyada bütün yaşamların birbirlerine bağlı olduğuna dikkat çekti. Batı Şeria'daki Filistin yönetimi, ilk defa etkinlikte yer aldı.
Beytüllahim Belediye başkan vekili, bu eylemle çevre kirliliğine karşı savaş açtıklarını söyledi. Moskova'da Kızıl Meydan'da, Vatikan'da Saint Peter Bazilikasında, Bakü'de Flame Towers'da da bu eyleme destek verildi.
İstanbul da 1 saat karardı
Türkiye'den de Kız Kulesi, Boğaziçi ile Fatih Sultan Mehmet köprüleri, Ayasofya Müzesi, Beylerbeyi Sarayı, Beykoz Kasrı, Dolmabahçe Sarayı, Dolmabahçe Saat Kulesi, Galata Kulesi, Ihlamur Kasrı, Kız Kulesi, Küçüksu Kasrı ve Topkapı Sarayı gibi sembolik yapılar ışıklarını kapatarak eyleme destek verdi
Dünya Saati eylemine katılan kentlerin sayısı her geçen yıl katlanarak büyüyor.
Eleştirenlerse, bu eylemlerle somut bir sonuç elde edilemediğini savunuyor.