Mehmetçik,Türkleri getiriyor

Yaklaşık bin 200 kişiyi almak için Beyrut’a ulaşan Deniz Kuvvetleri’ne ait İskenderun gemisi yolcularını almaya başladı. Mehmetçiği bağrına basan Türkler, ‘Allah’a çok şükür vatanımıza dönüyoruz’ dedi

Mehmetçik,Türkleri getiriyor

Yaklaşık 1200 kişiyi almak için Beyrut Limanına yaklaşan Deniz Kuvvetleri komutanlığına bağlı İskenderun gemisi yolcularını almaya başladı.
Mehmetçiği karşısında gören İbrahim Göktekin, SAT komandosunun elini sıkarken gözlerinden yaş geldi. Türkiye'ye çok teşekkür ederim diyen Göktekin, askerden sonra geldiği Beyrut'a bir daha geri dönmeyi düşünmediğini, Mardin'de Türkiye'de kalacağını söyledi.
Sabah saatlerinde Şuheyda meydanında toplanan Lübnan'da yaşayan Türkler uzun bir sürenin sonucunda vatanlarına dönmenin heyecanını yaşıyordu.
Eşi Lübnanlı olan Ahmet Demirkıran "10 yıldır burada çalıştığını belirtirken, 4 çocuğum var. Artık buraya dönmeyi düşünmüyoruz. Ülkemde yaşamayı düşünüyorum. Çok heyecanlıyım." dedi.
Yaklaşık 8 bin Mardinli Türk'ün yaşadığı Lübnan'da İsrail saldırıları nedeniyle bazı Türklerin de evleri yıkıldı. 5 senedir Beyrut'un güney bölgesindeki Hizbullah kontrolünde olan Dahiye'de yaşayan Hıdır Kılıç " bombalar yağarken canımızı zor kurtardık, önce parkta sonra akrabalarımda garajda ve arabanın içerisinde kaldık. Allah 'a şükür vatanımıza dönüyoruz." dedi.
İskenderun adlı gemiyle bölgeye gelen Sat komandoları vatandaşların valizlerini taşımada da yardımcı oldu. Valizler arandıktan sonra yolcular gemiye alındılar. Beyrut limanına gelen Türkiye'in Lübnan büyükelçisi İrfan Acar " Vatandaşlarımızı kazasız belasız bölgeden çıkarmanın rahatlığını yaşıyoruz." dedi.
Deniz kuvvetleri komutanlığına bağlı İskenderun gemisi 6 saat sürcek olan tahliye işlemi sonrasında 12 saatlik yolculuğuna başlayacak. Beyrut limanından akşam saatlerine doğru ayrılması beklenen geminin Salı sabah erken saatlerde Mersin'de olması bekleniyor.





ZAMAN
<< Önceki Haber Mehmetçik,Türkleri getiriyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER