Öğrenciler, dağıtılan tabletlerin canını okudu!

İngiltere'de 11-16 yaş arası öğrencilere eğitim veren bir devlet okulunun teknoloji girişimi pahalıya mal oldu.

Öğrenciler, dağıtılan tabletlerin canını okudu!

Kendi bütçesinden 500 bin sterlin harcayıp öğrencilerine Apple iPad dağıtan Honywood Community Science School, karşılığında ise öğrenci velilerinden sadece 50 sterlin fazla ücret aldı.

Tanesine 400 sterlin civarında bir ücret verilerek satın alınan 1.200 iPad'in 489 tanesi, ilk öğrenim döneminde tamir edilemeyecek seviyede kırıldığı için değiştirilmek zorunda kaldı. 112 tanesi ise tamire yollandı. 

Tabletler sayesinde öğrencilerin okulun 48 yıllık tarihindeki en yüksek notları aldığını belirten okul müdürü Simon Mason, yeni aldıkları kılıflar sayesinde kırılma vakalarındabüyük bir düşüş yaşandığını belirtti.

Bazı uzmanlar ise Mason'un aksine 11-12 yaşındaki çocuklara hassas ve pahalı cihazların emanet edilmemesi gerektiğini düşünüyor.

Toplanan vergilerin nasıl harcandığını gözlemleyen sivil toplum kuruluşu İngiltere Vergi Mükellefleri Birliği'nin temsilcisi Matthew Sinclair ise konuyla ilgili olarak "Okullara yapılan teknolojik yatırımların eğitim koşullarını geliştirmesi gerekiyor." dedi... 
<< Önceki Haber Öğrenciler, dağıtılan tabletlerin canını okudu! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER