Otoyol çöktü, 'o an' böyle görüntülendi

Çin'in Henan eyaletinde bir kamyonun otoyol köprüsünde patlaması sonucu köprü çöktü. Bir kamyonun mucizevi kurtuluşu böyle görüntülendi.

Otoyol çöktü, 'o an' böyle görüntülendi

Devlet medyasından Çin Ulusal Radyosu'na göre, olayda enkaz altında kalan araçlardaki 26 kişi hayatını kaybetti. Ancak devlet televizyonu CCTV'nin haberine göre ise olayda 5 kişi öldü, 11 kişi yaralandı. Ölü sayısının artmasından endişe ediliyor. 

Kazada 30 metre yüksekliğinde ve 160 metre uzunluğundaki köprünün 80 metresi çöktü. Kazada bir kamyonun çöken köprüden düşmekten kıl payı kurtulduğu görülüyor.

Patlamaya neden olan kamyonun çatapat ve havai fişek türü patlayıcılarla yüklü olduğu ifade edildi. Köprünün çökmesiyle birlikte araçların köprüden uçtuğu ve ölü sayısının artabileceğini kaydedildi. 

Patlamanın sabah 8.52'de Mianchi kasabasından geçen ve Çin'in doğusunu Kazakistan sınırındaki Şincan Uygur Özerk Bölgesi'n Khorgas şehrini birbirine bağlayan Lianyungang-Khorgas otoban yolda oluştuğu ifade edildi.

CCTV'nin haberine göre, kamyonun patlamasıyla mı köprünün çöktüğü yoksa köprünün çökmesiyle mi kamyonun patladığının araştırmalar sonucunda ortaya çıkacağı belirtildi. Görgü tanıkları, şiddetli patlama olduğunu söylerken, çevre köydeki evlerin camlarının da kırıldığı açıklandı. 


OSMAN EROL / CİHAN
<< Önceki Haber Otoyol çöktü, 'o an' böyle görüntülendi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER