Suriye konusunda Çin'e çağrı yaptı

Kral Abdullah, Suriye konusunda Çin'in aktif rol oynaması için çağrı yaptı

Suriye konusunda Çin'e çağrı yaptı

Çin'in kuzeyindeki Ningşia Hui Özerk Bölgesindeki Çin-Arap EXPO'suna katılmak üzere bu ülkeye gelen Ürdün Kralı Abdullah, başkent Pekin'de Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ile bir araya geldi.
               
Pekin'deki Büyük Halk Salonunda yapılan görüşmede, Çin Devlet Başkanı Şi, ülkesinin Ürdün ile ikili ilişkilerini ve dostluğunu derinleştirmek için birlikte çalışmak istediklerini belirterek, bölgesel ve uluslararası sorunlarda da bu ülke ile diyaloğu sürdürme niyetinde olduklarını söyledi.
               
Şi, tarafların Çin ve Ortadoğu ülkeleri ile işbirliği seviyesini artırmak üzere ikili ticaret ve yatırım ölçeğini genişleteceğini açıkladı.
              
 Kral Abdullah'ın görüşmede, Suriye sorununun çözümü ile Ortadoğu barış sürecinde Çin'in aktif rol oynaması yönünde çağrıda bulunduğu belirtilirken, Pekin'in de daimi üyesi olduğu BMGK'daki etkisini kullanması gerektiğini söylediği kaydedildi.
               
Çin'in resmi ajansı Şinhua ayrıca, Kral Abdullah'ın "Çin'in Ortadoğu ülkelerinin siyasi dönüşüm sürecindeki etkin çabası ve Suriye sorununun siyasi yollardan çözülmesine" ilişkin katkılarından ötürü Şi'yi tebrik ettiğini, Ürdün'ün bölgesel barış, istikrar ve kalkınma sürecinde Çin ile çalışmaya hazır olduğunu aktardığını yazdı.
              
AA
<< Önceki Haber Suriye konusunda Çin'e çağrı yaptı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER