Uçak nehirden böyle çıkarıldı - Foto

Kara kutusu bulunarak incelemeye alınan uçak, zarar görmeden nehirden çıkarılması için büyük çaba harcandı. İşte o kareler...

Uçak nehirden böyle çıkarıldı - Foto

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Geçtiğimiz perşembe günü nehre indirilerek 155 yolcusu kurtulan US Airways havayollarına ait Airbus 320 dün gece vinçler yardımıyla nehirden çıkarıldı. Kalkışından kısa bir süre sonra Hudson Nehri'ne zorunlu iniş yapan uçağın nehirden çıkarılması için yetkililer seferber oldu.İki motoru arızalandıktan sonra nehre iniş yaparak bütün yolcularını burunları bile kanamadan kurtaran pilot, ABD'de kahraman ilan edilmişti. New York La Guardia Havaalanı'ndan Kuzey Carolina eyaletindeki Charlotte kentine gitmekte olan Airbus 320 tipi uçak, kalkıştan birkaç dakika sonra kuş sürüsüyle çarpışmış, motoru bozulan uçak, New Jersey ve Manhattan arasındaki Hudson Nehri'ne düşmüştü. Kahraman pilot Chesley B.Sullunberger George Bush ve Barack Obama tarafından telefonla aranarak, tebrik edilmişti.

İNANILMAZ KURTULUŞ! - KARE KARE O ANLAR

US Airways'in tecrübeli kaptan pilotu Chesley Sully Sullenberger'in (57) havacılık tarihinde nadir başarılardan biri olarak görülen, ''Kanada'dan gelen kara kaz sürüsünün'' girdiği motorları yakması üzerine uçağı ırmağa indirme kararının yankısı sürdürüyor. ABD'nin Ulusal Ulaştırma Güvenlik Kuruluna ifade veren kaptan pilot Sullenberger, uçağı kullanan ikinci pilot Jeff Skiles'ın ön camda bir anda Kanada'nın kara kaz sürüsünü gördüğünü anlattı. Sullenberger, ikinci pilotun ilk tepkisinin, ''Ne mükemmel V sürüsü değil mi!'' olduğunu anlattı. Göllerin donması yüzünden yiyecek için güneye göçen kara kaz sürüsünün uçağa ''sarsıntıyla'' çarptığını ve motorları patlattığını gören Sullenberger, ''karaya iniş için çok alçaktaydık, etraf bina doluydu. Aniden Hudson Irmağı'na inmeye karar verdim. İrtifa 900 metreydi'' dedi. Uçakların kalkışlarında genelde 300 metreye kadar kuş sürüleri çıkabiliyor ve uçaklar sürülerden kazasız kaçmayı başarabiliyor. Tüm yolcuları yara almadan uçaktan indirmeyi başaran ve ''gemisini son terk eden yolcu da olan'' Kaptan Pilot Sullenberger'in olağanüstü iniş başarısında uçuş kabini, ''katiyen sert iniş olmadı ırmağa. Yumuşak konduk'' dedi. New York'un La Guardia Havaalanı'ndan uçak, kaz sürüsüyle çarpıştıktan 3,5 dakika sonra ırmağa indi. Hostesler yolculara ''Tutunun, tutunun!'' dediler ve yolcuların hiçbiri ırmağa ''yumuşak iniş'' yapıldığını, artık su içinde bulunulduğunu anlamadı bile. Airbus 320 salapuryaya alınırken, ağırlığının 7 kat arttığı görüldü. 77 tonluk uçak suyla dolduğundan 500 ton olmuştu.
<< Önceki Haber Uçak nehirden böyle çıkarıldı - Foto Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER