Araştırmaya göre
Alman toplumunun yüzde 35'i, 60 yaş ve üzerindekilerden oluşuyor.
50-59 yaş arasındakilerin oranı yüzde 17,4 olurken, 40-49 yaş arasındakiler yüzde 21,2 oranında. Araştırmaya göre 30 yaşın altında, yani "gençler" grubuna girenlerin oranı ise sadece yüzde 11,5.
Alman toplumunda hiç çocuk sahibi olmayan
ailelerin oranı yüzde 31,2 gibi önemli bir oranla, çocuk sahibi olan ailelerden çok fazla. Ülkede bekârların oranı ise yüzde 40. Büyük şehirlerde bekârların oranı ortalamanın da üstünde çıkıyor. Benzer şekilde çocuk sahibi olma oranı kırsal kesimde şehirlere göre daha yüksek. GfK araştırmasına göre
Almanya'da yaş ortalaması sürekli yükselirken çocuklu aile oranı sürekli azalıyor. Tüm bu istatistikler ise Almanya için göçün ve göçmenlerin ne derece önemli olduğunu bir kez daha ortaya koyuyor.
GfK uzmanları sadece yaş ve sosyal durumu değil, Alman toplumunun gelir ve
ekonomik durumunu da inceledi. Araştırmaya göre Almanya'nın en zengin kesimine Baden-Württemberg, Hessen ve Bavyera eyaletleri sahip. Baden-Württemberg'de aylık geliri 2600 ile 4000
Euro arasında olanların oranı toplam nüfusun yaklaşık dörtte biri (yüzde 23). Aylık ücreti 4000 ile 7500 Euro arasında olan yüksek gelirlilerin oranı ise toplumun yaklaşık beşte birini, yani yüzde 18,7'sini oluşturuyor. En düşük gelirlileri ise Mecklenburg-Worpommern eyaletinde. Buradaki ailelerin yüzde 30-38'i aylık ortalama 1100 Euro kazanıyor.
Alman toplumunun sosyo-ekonomik durumunu mercek altına alan GfK'nın araştırmasını değerlendiren
Die Welt gazetesi, "Almanya her geçen gün daha fazla 'Emekliler Cumhuriyeti'ne dönüşüyor" değerlendirmesinde bulundu.