Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) koordinatörlüğünde yürütülen Aday Mesleki Eğitim Mezunlarının İstihdamı için Kaynak e-Portfolyo Sistemi Projesi'nin 4. uluslararası toplantısı Macaristan'ın Budapeşte şehrinde yapıldı.
Yükseköğrenime devam eden ve mezun olan öğrencilerin istihdamının amaçlandığı projenin Macaristan ortağı Szamalk Szalezi Szakközépiskola'nın ev sahipliğinde düzenlenen toplantı, Türkiye'den Çukurova Üniversitesi koordinatörlüğünde, Niğde Üniversitesi, Fırat Üniversitesi ve Dalya Ajans, Portekiz'den Apload, Polonya'dan Aviva Poland, Macaristan'dan Szamalk ve İspanya'dan Sea-Teach'in temsilcilerinin katılımı ile gerçekleştirildi.
Proje 4. toplantısı Çukurova Üniversitesi Adana Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Dr. Mesut Özonur, ev sahibi kurum Szamalk Müdürü Dr. Ildiko Balassa, öğretim görevlileri Toth Ildiko ve Kate Fazekas'ın açılış konuşmaları ile başladı.
Eylül 2014 tarihinde Portekiz'de yapılan toplantıdan bugüne kadar gerçekleşen çalışmalar, gelişmelerle ilgili diğer proje ortağı ülkelerin temsilcilerinin konuştu. Projeye ait web sayfası düzenlemeleri ile e-portfolyo çalışmalarının yayımlandığı sitenin test çalışmaları ve ortak ülkelerde mevcut e-portfolyo sistemine kayıt aşamalarının gözden geçirilmesinin yapıldığı toplantı, projeye ait yapılması gereken işler konusunda çalışmalar ve tartışmalar ile devam etti.
Macaristan'daki toplantıya Adana'dan web üzerinden konuşmacı olarak katılan Proje Koordinatörü Öğr. Gör. Çetin İlin, portalın değerlendirme çalışmaları ve düzenlenecek anket ile ilgili bilgiler verip sonuçların Polonya toplantısına kadar bitirilmesi gerektiğini belirtti. Taslak platformun üzerinde bilgi alışverişinde bulunularak bir sonraki uluslararası toplantının Haziran 2015'te Proje ortağı AvivaPoland tarafından Polonya'nın Wroclaw şehrinde düzenlenmesi kararlaştırıldı.
Proje konusunda bilgi veren Adana Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Dr. Mesut Özonur, Proje Web sayfası (www.e-portfolioproject.eu) ve platformunun (www.e-portfolioproject.net) bir sonraki Polonya toplantısına kadar proje ortağı ülkelerin dillerinde ve İngilizce olarak oluşturulacağını aktardı. Öğrenci-öğretici-işyeri kullanıcı kayıtlarının tamamlanacağını aktaran Özonur, proje sonuçlarının sadece istihdama yönelik (show-case) olmadığını aynı zamanda da "learning portfolio" olarak düzenleneceğini, kişisel, sosyal ve metodolojik yeteneklere yönelik olacağını ve projenin hem ulusal hem de Avrupa düzeyinde bireysel ve öğrenme merkezli bir öğrenme yaklaşımı geliştirmeye yönelik olacağını söyledi.
Proje Koordinatörü Öğretim Görevlisi Çetin İlin ise Avrupa Birliği Bakanlığı AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı–Türk Ulusal Ajansı tarafından desteklenen Yenilik Transferi Projesi "e-portfolyo" sonucunda hazırlanacak platformun yükseköğrenime devam eden ve mezun olan öğrencilere ulaşmayı amaçladıklarını belirtti.
CİHAN