Eğitim Sen: Basın açıklamasına katılan öğretmen üyemiz 3 ay önce açığa alındı


Eğitim Sen Eskişehir Şube Sekreteri Murat Yaman, sendikalarının üyesi olan Öğretmen Hatice Yüksel'in 3 ay önce kentte yapılan bir basın açıklamasına katıldığı gerekçesiyle hakkında jet hızıyla soruşturma açılarak açığa alındığını söyledi. Yaman, "Valilik ve İl Milli Eğitim Müdürlüğüne sormak isteriz. Acaba Hatice Öğretmen, bir yandaş sendika üyesi devlet memuru olsaydı, görevini kötüye kullanıp siyasi kayırmacılık yapsaydı, yandaşlarını kayırsaydı, liyakati dikkate almayıp insanların hakkını yeseydi, devlet memuru olarak yolsuzluk, hırsızlık yapsaydı yine üst düzey bir tedbirle açığa alır mıydınız?" dedi.

Yaman, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Eğitim Sen üyesi olan Öğretmen Hatice Yüksel'in hakkında açılan bir soruşturma nedeniyle açığa alındığını ve 3 aydır mesleğinden uzakta, maddi zorluk yaşadığını belirtti. "Bu ağır bedeli ödeyecek ne yaptı Hatice Öğretmen?" diye soran Yaman, şöyle konuştu: "Bir basın açıklamasına katıldı! Devletin zulmünü ve adaletsizliği protesto etti! Işık hızıyla harekete geçip açığa alan Valilik ve İl Milli Eğitim Müdürlüğüne sormak isteriz; acaba Hatice öğretmen, bir yandaş sendika üyesi devlet memuru olsaydı ve görevini kötüye kullanıp siyasi kayırmacılık yapsaydı, yandaşlarını kayırsaydı, liyakati dikkate almayıp insanların hakkını yeseydi, devlet memuru olarak yolsuzluk, hırsızlık yapsaydı, öğrencilerine kötü muamele, ayrımcılık yapsaydı, yine aynı hızla harekete geçip böylesine üst düzey bir tedbirle açığa alır mıydınız?"

Açıklamasında Eskişehir valiliğine de yüklenen Yaman, "Eskişehir Valiliği'nin bu konudaki performansı çok iyi bilinmektedir. Ali İsmail kardeşimizin ölümüne sebep olan polisler hakkında bırakın soruşturma açmayı ya da açığa almayı, katilleri gizlemek için ne taklalar atıldığını kamuoyu çok iyi biliyor. Bugün mahkeme kararıyla bile polislerin ölüme sebebiyet suçu sabittir. Ne var ki, suçlu devlet görevlilerini gizlemek için 'Ali İsmail'i arkadaşları öldürmüştür!' gibi bir zırvalıkla halkın karşısına çıkanları elbette unutmuyoruz." ifadesini kullandı.

Yaman, şöyle devam etti: "Öğretmenler olarak vicdanın, adaletin ve iyiliğin egemen olduğu bir dünya için mücadele etmeye ve öğrencilerimizi bu değerlerle yetiştirmeye devam edeceğiz. Bu durum, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Valiliğin adalet ve hukuktan sınıfta kaldığının göstermektedir. Bu hukuk rezaleti daha fazla sürdürülmemeli ve üyemiz Hatice Öğretmen hiçbir ceza verilmeksizin derhal görevine iade edilmelidir."

CİHAN
<< Önceki Haber Eğitim Sen: Basın açıklamasına katılan öğretmen... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER