MALATYA (CİHAN)- Malatya'da KCK davasında yargılanarak örgüt üyeliği iddiasıyla 6 yıl 10 ay hapse mahkum edilen Eğitim-Sen Malatya Şubesi Sekreteri Ali Piro'nun cezası Yargıtay tarafından onaylandı. Eğitim-Sen Malatya Şubesi üyeleri kararı Malatya Adliyesi önünde protesto etti.
Malatya'da, 22 Haziran 2012 tarihinde KCK'ya yönelik düzenlenen operasyonda, dönemin BDP İl Başkanı Gaffar Bayram'ın da aralarında bulunduğu biri kadın 11 kişi tutuklanmıştı. 'Silahlı terör örgütü kurma veya yönetme', 'silahlı terör örgütüne üye olma' ve 'terör örgütü propagandası yapma' gibi suçlardan yargılanan sanıklar arasında bulunan Malatya Eğitim-Sen Şube Sekreteri Ali Piro da bulunuyordu. Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan 11 sanıktan 9'una farklı sürelerle hapis cezası verildi. Sanıklardan Ali Piro ise 6 yıl 10 ay hapse mahkum edildi. Piro'nun cezası Yargıtay tarafından onandı.
Yargıtay'ın kararı üzerine Eğitim-Sen Üyeleri Malatya Adliye Sarayı önünde toplanarak kararı protesto etti.
Malatya Eğitim-Sen Şube Başkanı Tarık Kaya, bir taraftan 'ileri demokrasi` nutukları atılırken diğer taraftan ülkenin hızla tek adam diktasına doğru sürüklenmek istendiği çok hassas bir dönemden geçildiğini belirtti. Kaya, şöyle devam etti: "Sırtını 12 Eylül faşist askeri darbe anayasasına yaslayan AKP iktidarı, her geçen gün daha da otoriteleşen faşizan düzenine muhalefet eden herkesi 'potansiyel terör suçlusu` olarak görüyor. KESK yönetici ve üyeleri Özel Yetkili- Ağır Ceza Mahkemelerinde yargılanmıştır. Çünkü Türkiye`de kamu emekçileri sendikal hareketinin yapı taşı, fiili meşru mücadelenin açık adresi KESK`in üyesi olmak ağır bir suç olarak görülmektedir. Hukuktan tamamen yoksun olarak düzenlenen iddianamenin sahiplerine göre emeğin haklarının gasp edilmesine karşı sessiz kalmamanız ve üstelik bir de KESK üyesi olmanız suçlu ilan edilmenize, 'terörist' damgası yemenize fazlasıyla yetmektedir."
Ali Piro'nun operasyonla tutuklanmasının ardından yargılandığı Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından mahkum edildiğini anımsatan Kaya, "17-25 Aralık operasyonlarının ardından hukuksuzluğu sabit görülerek yasa dışı ilan edilen ve verdiği kararların tamamının siyasi olduğunu kanıtlanan bu mahkemenin kararını onaylayan Yargıtay Dairesi de hukuksuzluğa ortak olmuştur. Yaşanan tüm bu hukuksuzlukların önüne geçmek için tüm gücümüzle mücadele etmeye devam edeceğiz. Arkadaşlarımız özgürlüğüne kavuşuncaya kadar mücadeleden vazgeçmeyeceğiz. Öncelikle hukuki sürecin sonuna kadar götüreceğiz. Yargıtay'a karar düzeltme başvurusu ve Anayasa Mahkemesine bireysel başvurumuzu yaptık. Bu üst mahkemelerden sonuç alamadığımız takdirde davayı AİHM'e de taşıyacağız. Sendikamızın onurlu mücadelesi tüm baskılara rağmen sürüyor." ifadelerini kullandı.
CİHAN