Bankacılık ve Finans Bölümü'nü tercih edenler dikkat!

Bankacılık ve Finans Bölümü'nde okumak için analitik düşünme, sorgulayıcı ve araştırıcı olmak gerekir.

Bankacılık ve Finans Bölümü'nü tercih edenler dikkat!

Öncelikle bankacılık kesimi olmak üzere bütün finans sektörünün ihtiyacı olan nitelikli, uzman ve üst düzey yönetici potansiyelinin yetiştirilmesi hedeflenmektedir.

Küreselleşmenin yoğun yaşandığı alanların başında gelen finans piyasaları, son yıllarda büyük bir değişim geçirmiştir. Bu değişim; finansal piyasa, finansal kurum ve finansal araçlar açısından yaşanan büyük çeşitlilik ve finans piyasalarının hızla küreselleşmesinin oluşturduğu küresel rekabettir.

Bu nedenle, finans sektöründe, yaşanan çeşitliliğinin ve uluslararası rekabetin getirdiği fırsatları iyi değerlendirebilecek yüksek standartlarla donatılmış elemanlara ihtiyaç bulunmaktadır.

Ayrıca tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de finansal hizmetler sektörünün rolü ve önemi daha da artmaktadır. Önceki yıllarda artan eleman ihtiyacını gerektiğinde branş dışı alanlardan sağlayan banka, sigorta ve aracı kurum vb. gibi finansal kurumların finansta uzmanlaşmış elemanlara ihtiyacı artmıştır. Bu açıdan finans sektöründe belli alanlarda çalışacak elemanlar için yeterlilik şartları aranmaktadır.
 
 
 

<< Önceki Haber Bankacılık ve Finans Bölümü'nü tercih edenler dikkat! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER