- Dershaneciler bir araya geldi. Sorunun dershanelerde değil eğitim siteminde olduğu vurgulandı.
- Taslağın paydaşlarla bütün detaylarıyla görüşülme kararı memnun etti.
- Açıklamada, "Eğer tekrar gündeme gelirse haklarımızı koruyacağız." denildi.
- "Okul sorunları bitmeden dershane kapatma eğitimde kangrene yol açar."
M.E.B Özel Öğretim Kurumları Eski Genel Müdürü Öner Güney: "Bu sınav sistemini değiştirmedikten sonra dershanecilik yürüyecektir. Bugün nasıl yürüyor? Herkesin bilgisi dahilinde yürüyor. Yarın merdiven altına inecektir."
İstanbul Beşiktaş'ta faaliyet gösteren 11 farklı dershanenin yöneticisi Bakanlar Kurulu'nun dershaneler konusunda aldığı kararlar hakkındaki endişelerini dile getirdi.
FEM Dershanesi Boğaziçi Şubesi Genel Müdürü Serkan Şen: "Olumlu bulduğumuz yönleri olmakla beraber endişelerimiz tamamen izole edilmiş değil. Aslında açıklama kendi içerisinde de bir itirafı saklıyor. Bizimle görüşülmediği biz hep ifade ediyorduk ama bir kez daha Bülent Arınç bey tarafından da ifade edilmiş oldu."
İstanbul Anadolu Yakası Dershaneler Birliği Platformu da konuyla alakalı bir açıklama yaptı.
Kerim Altuntaş: "Dersaneler milli eğitimin öncelikli bir problemi değildir. Aksine okullara alternatif olmayan, maliyeti düşük çözüm unsurudur."
Kavram Dershaneleri Kurucusu Ali İhsan Argunşah: "Dershaneler bu ülkede eğitimde fırsat eşitliğini koruyan bir kurumdur."
Taslağın paydaşlarla bütün detaylarıyla görüşülme kararı dershane yöneticilerini şimdilik memnun etti.
Final Dergisi Dershaneleri Kurucusu Vesim Güneş: "Şimdilik memnunuz. Eğer tekrar bu gündeme gelirse biz buna karşı yine de kendi haklarımızı savunacağız. Çünkü bizim yaptığımız haksız bir şey değil, yanlış bir şey değildir, düzgün bir şeydir."
Dershaneler Birliği, sorunun dershanelerde değil eğitim sisteminde olduğunu bir kez daha vurguladı.
Kerim Altuntaş: "Eğitim sistemindeki problemler giderilmeden, okullardaki sorunlar çözülmeden, sınıflardaki öğrenci sayısı azaltılmadan dershanenin kapatılması sorunları kangren haline getirecektir."