YGS, LYS ve SBS'de başarılı olmak istiyor musunuz?

Eğitimcilerden, YGS, LYS ve SBS gibi sınavlarda başarılı olmak isteyen öğrencilere uyarılar...

YGS, LYS ve SBS'de başarılı olmak istiyor musunuz?

Turhal'da bulunan eğitimciler, YGS, LYS ve SBS sınavlarına girecek öğrencilere uyarıda bulunarak, sınavlara kısa bir süre kaldığını, başarıyı yakalamak isteyen öğrencilerin birtakım şeylerden fedakarlık göstermeleri gerektiğini söyledi. 

Eğitimciler, çeşitli sınavlara hazırlanan öğrencilerin başarılı olabilmeleri için televizyon, internet ve cep telefonu gibi iletişim araçlarından uzak durmaları gerektiğini ifade etti.

FEM Dershanesi Turhal Şubesi Müdürü Süleyman Taşkın, saatlerce ders çalışan bir öğrencinin yorgunluğunu atmak için bir saat televizyon izlemesinin emeklerinin çoğunu zayi edebileceğini hatırlattı.  

Ders çalışırken müzik dinlemenin fayda yerine zarar getireceğinin altını çizen Taşkın, öğrencilere şu önerilerde bulundu: 

"Günlük olarak düzenli çalışmalısınız. Hedeflerinizi hayal etmelisiniz. Teknolojinin ön plana çıktığı çağda yaşıyoruz. Başarılı olmak, bazı şeylerden fedakarlık yapmakla mümkündür. Özellikle cep telefonu, televizyondan uzak kalınmalıdır." dedi. 

Öğrencilerin, denemeleri ciddiye alarak çözmeleri gerektiğini belirten Turhal Özel Yıldırım Koleji Müdürü Nahit Ören de plansız ve programsız başarılı olunamayacağına dikkat çekti. 

Müdür Nahit Ören, "TV, internet ve cep telefonu gibi iletişim araçlarına fazla vakit ayırmadan çalışmalarımızı yürütmeliyiz." diye ifade etti. 

Turhal Eğitim Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (TEYDER) Başkanı Uğur Fidan ise henüz her şeyin bitmediğini, sıkı ve planlı bir çalışmayla çok şeylerin değişebileceğini anlattı. 

Fidan, "Televizyon, internet ve cep telefonları ne yazık ki çoğu öğrenciyi esir almış durumda. Bu konuda kendini kontrol edemeyen öğrencileri olumsuz etkiliyor." diye konuştu.

<< Önceki Haber YGS, LYS ve SBS'de başarılı olmak istiyor musunuz? Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER