Programda "servislerin kaldırılıp kaldırılmayacağı' sorusunu cevaplayan Babacan, "Servislerin kaldırılması öğrenciler söz konusu olduğunda asla söz konusu değil" dedi. Babacan şöyle konuştu;
"Bir şehirde A noktasından B noktasına milyarlarca yatırım yapmışız. Aynı hattan servis geçiyor. Artık o servise ihtiyaç var mı? Metroyla gitmek mümkün. Aynı alanda servis çalıştıracaksınız. Metronun ulaşamadığı yerler var. O noktalarda servis devam eder. Hele hele öğrencilerin servisleri konusunda taviz vermeyiz. Ama diyelim ki kamu kuruluşu personeli metro hattı üzerinde servis kullanıyorsa, kusura bakmayacak. Bunlar hat hat incelenecek. Kimse mağdur edilmeyecek. Özel sektörlerde C plakası çok da memnun olmadığımız bir uygulama. O ayrı bir konu. Türkiye büyüyor. Öğrencilerin sayısı çoğalıyor. Kamu personel alıyor. Özel sektör çalışanı artıyor. Bütün yeni çalışanların servis ihtiyacı var. Servisçilik büyüyecek. Ne servisçiler ne de okula giden yavrularımız mağdur olacak. Hat, hat mahalle, mahalle analiz edilip bu çalışma yapılacak."
BABACAN "OKUL SERVİSLERİ ASLA KALKMAZ" DEDİ AMA...
2014-2018 yıllarını kapsayan 10.Kalkınma Planı'nın Enerji Verimliliğinin Geliştirilmesi Programının "Ulaşımda Enerji Verimliliği" başlığı altında servis araçlarının kapasite, güzergah ve araç teknolojileri açısından yeniden değerlendirileceği yer alıyor.
Eylem planında, bu konudan sorumlu kuruluş olarak Büyükşehir Belediyeleri belirleniyor.
Hürriyet'in haberine göre, eylem planının ilgili maddesinde 2014-2018'de atılacak adımlar arasında, aynen şu madde yer alıyor;
"Öncelikle mevcut raylı sistem hatları üzerindeki işyerleri, üniversite ve okullarda semt servisi uygulaması kaldırılarak, yolcuların yüksek kapasiteli toplu taşıma sistemlerine yönlendirilmesine yönelik tedbirler alınacaktır. Servis aracı kullanıcılarına toplu taşıma bileti ve/veya kartlarının ücretsiz veya indirimli verilmesi uygulamaları getirilecektir."