Kadın eli değen araba İstanbul'da

YCC, Volvo Car Türkiye Genel Müdürü Göran Larsson, konsept otomobilin Proje Müdürü Eva-Lisa Andersson ile Teknik Proje Müdürü Elna Holmberg'ın katılımıyla düzenlenen toplantıyla tanıtıldı.

Kadın eli değen araba İstanbul'da

Volvo Car Türkiye Genel Müdürü Göran Larsson, "tamamen kadınların üreteceği bir konsept isteniyordu. O düşün ürünü olan YCC'nin bugün İstanbul'da sizlerin huzuruna çıktığını görmekten büyük mutluluk duyuyoruz" dedi. Otomobil endüstrisinin erkeklerin hakim olduğu bir dünya olduğunu ifade eden Larsson, konsept otomobilin "kadınlar ne ister" fikrinden yola çıkarak oluşturulduğunu söyledi. Larsson, projenin 3.3 milyon dolara mal olduğunu bildirerek, üretime geçilmeyeceğini, YCC'deki birtakım özelliklerin çeşitli otomobillere uygulanabileceğini aktardı.
Kadın otomobili YCC'nin özellikleri Proje Müdürü Eva-Lisa Andersson tarafından tanıtıldı. Andersson, otomobilin konsept olduğunu belirterek, "biz de böyle bir otomobili imal etmeye bayılırız ama bir tanecik model var ve çok özel" dedi. İlk tanıtımı 2004 yılında Cenevre Otomobil Fuarı'nda yapılan, ardından dokuz kişilik proje ekibinden iki kadınla dünyayı dolaşmak üzere yola koyulan YCC, bugüne kadar yaklaşık 20 ülkede tanıtıldı. Haziran 2002'de Volvo Cars bünyesinde görev alan kadınlar tarafından başlatılan proje, tepeden tırnağa sadece kadın uzmanların kararları doğrultusunda hazırlandı ve yönetildi.
YCC'nin bazı özellikleri Kadınların otomobil kullanırken yaşadıklara sorunlara çözüm getiren konsept otomobilin kapıları, içine rahatça girilmesini sağlamak için yukarıya doğru açılıyor ve motor bakım zamanı geldiğinde servis merkezi sürücüyü uyarıyor. Your Concept Car'da arka koltuklar, depolama önceliği olan fakat gerektiğinde iki kişilik koltuklara dönüşebilen bir alan olarak tasarlandı. Sinema koltuklarına benzeyen arka koltuklar, ihtiyaç duyulana dek, yukarı doğru katlanmış biçimde kullanılıyor. Bu durum geniş kapıdan kolayca ulaşılabilen arka koltukta geniş bagaj alanı yaratıyor. Eğer taşınacak çok şey varsa, otomatik olarak kapıları açılabilen otomobilin, atkuyruğu saçlı kadınların başlarını rahatça geriye yaslayabilmeleri için özel tasarlanan koltuk ve koltuk başları bulunuyor. YCC'ye binmeden önce, kullanıcı vücudu taranıyor ve bu bilgiler (uzunluk, kol ve bacak uzunluğu) en uygun sürüş pozisyonunu belirlemek için kullanılıyor. Bu, anahtar ünitesi içerisindeki dijital bir bellekte saklanıyor. Sürücü koltuğuna oturulup, anahtar merkez konsola yerleştirildiğinde, koltuk, direksiyon, pedallar, koltuk başlığı ve emniyet kemeri otomatik olarak kişisel ayarlara uygun pozisyonu alıyor. Ön cam yıkama sıvısının dış tarafta olması nedeniyle motor kapağına, en azından geleneksel kalıplarda bir motor kapağına gerek kalmayan otomobilin dış boyası da kir tutmama özelliğine sahip bulunuyor. İki otomobil arasına park etmek istendiğinde yeteri kadar yer olup olmadığını öğrenmek için boş yer kontrolü yapmak amacıyla park düğmesine bir kere basılıyor. Sistem evet derse, düğmeye basarak Autopark fonksiyonu seçiliyor. Otomobil böylece park yerine direksiyonla manevra yaptırarak yardımcı oluyor. Autopark fonksiyonu, aracın paralel anlamda park etme yeteneğine sahip olmasını sağlıyor.
Cnnturk
<< Önceki Haber Kadın eli değen araba İstanbul'da Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER