Kentsel dönüşümde faizsiz kredi imkanı

Bakan Bayraktar, "Kentsel dönüşüm için faizsiz kredi imkanı doğacak" dedi.

Kentsel dönüşümde faizsiz kredi imkanı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan  Bayraktar, 6306 sayılı kanun ile kentsel dönüşümü vatandaşa mal etmeye  çalıştıklarını belirterek, ''Yani kentsel dönüşümü rızaya dayalı ve gönüllük  esasına göre yürüteceğiz. Ana fikrimiz bu'' dedi.
Bayraktar,  ''6306 sayılı kanunla kentsel dönüşümü vatandaşımıza mal etmeye çalıştık. Yani kentsel  dönüşümü rızaya dayalı ve gönüllük esasına göre yürüteceğiz. Ana fikrimiz bu. Biz  bakanlık ve hükümet olarak ortamı oluşturacağız. Özel sektör ve vatandaş ağırlıklı olarak bu iş yürüyecek. Onun için insanlarımız kendileri hasta  oldukları zaman yaptıkları gibi binalarına da baktırmak durumundadır ama  baktırmazlarsa bizim devlet olarak bakma mecburiyetimiz var'' diye konuştu.
         

    "BU SÜREÇ TÜRKİYE'Yİ AYAĞA KALDIRACAK" 
        
Vatandaşlara evlerinin risk taşıyıp taşımadığının tespitini yaptırmaları  çağrısında bulunan Bayraktar, şöyle konuştu: ''Sonra gelin banka size kredi verecek. Bir banka ile anlaşma yaptık,  birçok bankayla da yapacağız. En düşük faizli krediyi kim veriyorsa oradan gidin  kredi alın, kredinin faizinin yüzde 4'ünü, yarısına yakınını biz ödeyeceğiz. Diğer tarafını da belki müteahhitle anlaşma yaparken müteahhit karşılar. Yani hiç  faizsiz kredi alma imkanı doğacak. Bu süreç Türkiye'yi ayağa kaldıracak. Malzeme üretimine yeni  standardizasyon getirecek, çevreye duyarlı malzeme üretimini artıracak.      
    
Bayraktar, konutlarda uygulanacak  yeni KDV oranlarıyla ilgili olarak şunları kaydetti: ''Binaların değerleri tespitinde daha ciddi olunacak. Bunun dışında bir  problem yok. Diyelim ki aynı caddede burada emsal 3, burada 1. 1 olan arsa emsal  bedeli 500 lira, 3 olan yerde 1.500 lira. 500 lira olan yüzde 1, 1.500 lira olan  yüzde 18 olarak ödeyecek KDV'yi. Emlak değerlerinin tespitinde daha titiz  davranacağız. Yoksa KDV ile ilgili bir problem yok. Arsa emlak değerlerini bundan  sonra daha ciddi tespit edeceğiz. Ama bu KDV ile ilgili yapılan düzenleme herkes  için faydalı.''
<< Önceki Haber Kentsel dönüşümde faizsiz kredi imkanı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER