Kurul,
soruşturma müzekkeresini, cuma günü karara bağlayacak. Soruşturma açılmasına kesin gözüyle bakılıyor. POAŞ'ın,
Hatay'daki depolarında ele geçirilen ve
TÜBİTAK'ın bir
raporla, ulusal markerı ölçen cihazları yanılttığını' ortaya koyan menşei belirsiz sıvıyla ilgili yeni bir aşamaya geçildi. POAŞ CEO'su
Melih Türker'in, ‘POAŞ hakkında bu konuda bir inceleme yok' açıklaması yaptığı saatlerde
EPDK, TÜBİTAK'ın raporu kapsamında POAŞ'la ilgili soruşturma müzekkeresini hazırladı. Müzekkere, 23
Ekim Cuma günü yapılacak kurul toplantısında ele alınacak. Kurul'un aynı gün POAŞ hakkında soruşturma açılmasına karar vermesine kesin gözüyle bakılıyor.
LİSANS İPTALİ GÜNDEMDE
EPDK yetkilileri, soruşturmanın açılmasının ardından POAŞ'tan konuyla ilgili
savunma isteneceğini belirterek, “Bu işlemlerin ardından POAŞ'a ceza verilip verilmeyeceği kesinleşecek” dedi. Yetkililer, bu tür bir suça verilecek cezaya ilişkin soruyu, “EPDK, bu suç kapsamında şirketlere 680 bin TL ceza kesiyor” sözleriyle yanıtladı. TÜBİTAK raporu, Hatay İl Emniyet Müdürlüğü'ne de gönderilecek. Rapor, Emniyet üzerinden Hatay'da ilgili cumhuriyet savcılığına iletilecek.
Savcı, kanıtlar ve rapor çerçevesinde POAŞ hakkında ‘sahte ulusal marker' kapsamında kaçak akaryakıt suçlamasıyla
dava açılmasını gündeme getirecek. Dava kapsamında POAŞ'ın ilgili yöneticileri hakkında, 2 yıldan 5 yıla kadar
hapis cezası da söz konusu olabilecek. Birinci derece mahkemede verilecek bu yönde bir karar, Yargıtay'a gidecek. Yargıtay'ın kararı onaması durumunda, devreye EPDK girecek. Bu sürecin sonunda POAŞ'ın dağıtım
lisansının iptal edilmesi gündeme gelebilecek.
‘İnceleme yok' demişti
Petrol Ofisi CEO'su Melih Türker, HT Ekonomi'nin gündeme getirdiği ‘sahte marker' olayı ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Bu konuyla ilgili herhangi bir soruşturma yok” demişti. Ancak Türker'in bu sözlerine karşın EPDK, soruşturma müzekkeresini hazırladı. Son karar kurul gündeminde verilecek.
Kaynak:
Habertürk