Günay,
TBMM Genel Kurulunda milletvekillerinin yazılı sorularını yanıtladı.
Bakan Günay,
bakanlık çalışanlarının özlük haklarının iyileştirilmesi için tüm güçleriyle çalıştıklarını kaydetti.
Arkeolojik kazılara genel bütçeden ayrılan kaynağın 1-2 milyon TL iken bunu başka kaynaklardan ek yaparak 2007'de 14 milyona, 2010'da 30 milyona, 2011'de ise 40 milyona ulaştırdıklarını belirten Günay, son yıllarda arkeolojiye verilen önemin arttığını ifade etti.
Turizmin Doğu'ya ve Güney
doğu'ya taşınması konusunda ''kamu öncülük yapmalıdır' düşüncesiyle iki yıldır üst üste Van'da turizm fuarı düzenlediklerini anlatan Günay, fuarı bu yıl yeniden gerçekleştireceklerini bildirdi. ''Van'daki bu felaketin yaralarını saracağız'' diyen Bakan Günay, şunları söyledi:
''Bölgeye ilgisiz olduğumuz söylenemez. Bizim sadece
Türkiye'nin Doğusunda ve
Güneydoğusunda barış, huzur,
asayiş ve sükunet olduğu konusunda, dünya kamuoyunun rahatlamasına ihtiyacımız var. Dünya kamuoyu, Türkiye'nin herhangi bir yerinde sıkıntı olduğu zaman, özellikle Doğu'da ve Güneydoğu'da, bunu her tarafa teşmil ediyor. Doğu'nun, Güneydoğu'nun çok büyük bir kültür turizmi potansiyeli olduğuna bütün kalbimle inanıyorum. Orada inanılmaz bir zenginlik var.
Antalya bu sene 10 milyonu buldu tek başına, Türkiye 30 milyonu geçti. Gelecek yıllarda Doğu ve Güneydoğu inşallah on milyonları aşan turist sayılarını görecektir ama bunun için biraz daha sabırlı, hep beraber barışçı, tahammüllü olmamız gerekiyor.''
Kültür ve
Turizm Bakanı Günay, bir soru üzerine, bakanlığının merkez teşkilatında toplam 55
araç, 51 de
lojman olduğunu kaydetti.
Günay,
Ardahan,
Tokat,
Ağrı,
Kütahya,
Eskişehir,
Kahramanmaraş,
Adana ve Ankara'da bakanlığıyla ilgili yapılan çalışmalarla ilgili bilgiler verdi.
AA