Engelli vatandaş asansör çilesini aşamayınca TOKİ önüne çadır kurdu

Engelli vatandaş asansör çilesini aşamayınca TOKİ önüne çadır kurdu

Gaziantep'te TOKİ konutlarında ortak gider için toplanan para, faturaların yatırılması için kullanılmayınca ortak gider kapsamındaki asansörlerin ve koridorlardaki aydınlatma lambalarının elektriği kesildi. Yaklaşık bir aydır asansör çalışmadığı için 7'nci kattaki evine çıkamayan engelli vatandaş, çareyi sitenin bahçesine çadır kurmakta buldu. Çadırda yaşamaya başlayan engelli vatandaş, "Ev almışım ama ne sevinebiliyorum ne de içinde oturabiliyorum." diyerek sorunu çözmeyen yetkililere sitemde bulundu.

Trajikomik olay, Gaziantep'teki Beykent TOKİ konutlarında meydana geldi. İnşaat işçisi olan ancak geçirdiği iş kazası sonrasında tekerlekli sandalyeye mahkum olarak yaşayan iki çocuk babası Tamer Çakır(37), kredi de kullanarak ev sahibi oldu. Evine yerleşen Çakır, kendilerinden istenen doğalgaz parasından apartman ortak giderlerine kadar birçok masrafı karşıladı. Apartman sakinlerinin iddiasına göre, TOKİ'nin belirlediği emlak yönetimi, hiçbir ortak gideri ödemedi. Emlak yönetimindeki görevli kişilerin görev süresi dolduğu gibi ilgili birimde kimse kalmadı.

Sorunun çözümü için muhatap bulamayan evi 7'nci katta bulunan engelli vatandaş, asansör çalışmadığı için çareyi sitenin bahçesine çadır kurmakta buldu. Bir halı ve iki koltuk koyduğu çadırı ince bir kumaş parçasıyla kapatan Çakır, uzun zamandır hayatını bu çadırda sürdürmeye çalışıyor.

Bir engelli vatandaş olarak yaşadığı bu mağduriyetin kendilerini çok üzdüğünü anlatan Tamer Çakır, kendisini evinin önünde çadır kurmaya zorlayan olayı şöyle anlattı: "Taksitlerini ödediğimiz halde kendi evimde oturamıyorum. TOKİ adı altında bir emlak yönetimi geldi. Bizden 900 TL para istediler verdik, 145 TL elektrik parası dediler verdik. Ama gel görelim ki emlak yönetimi bunların hiçbirini ödemedi. Ödemediği gibi benim senem doldu dedi ve çekti gitti. Şu anda 3 bin TL elektrik su borcu olduğu için asansörler çalışmıyor. Asansörler çalışmadığı için ben bu çadırda yatıyorum. Geceleri çok üşüyorum. Eşim, başıma burada bir iş gelir diye mecburen yanıma geliyor. O da benimle rezil oluyor. Çocuklarım ders çalışamıyor."

"VALİ VE 6 VALİ YARDIMCISI BENİMLE GÖRÜŞMEDİLER"

Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya'nın yanına gittiğini ancak kendisiyle görüşme yapmadığını kaydeden Çakır, tepkisini şu sözlerle dile getirdi: "Bir valinin 6 tane yardımcısı var, niye bir engelli vatandaş olarak benimle görüşmüyorlar? Ben bunu bilmiyorum. Bizim genellikle sahibimiz kaymakamdır, validir ama bunlar bize sahip çıkmazsa, bu emlak yönetimi denilen dolandırıcılara bizi yem ederse biz kime güvenelim? Biz hiç yaşamayalım mı? Benim gibi engelli insanın yaşamaya hiç hakkı yok mu? Benim zoruma gidiyor. Bu derdi, sıkıntıyı ben kendi paramla satın almadım. Her yürüyen insan bir engellidir. Şu sıkıntıma bak. Ev almışım diye seviniyorum, evimde oturamıyorum, çadırda yaşıyorum. Sesimi duyan hiç kimse yok mu? Başbakan da mı sesimi duymuyor? Cumhurbaşkanı da mı sesimi duymuyor? Bu kadar mı zor bir emlak yönetimi ile uğraşmak. Bizim paramız yok. Yeri geliyor aç kalıyorum, yeri geliyor arkadaşlarımın getirdiği yiyecekle besleniyorum. Çocuğuma okul kıyafeti bile alamadım ev taksidimi geçirmeyeyim diye. Ama taksidini ödediğim evin içinde oturamıyorum. Asansörün elektriğini kestikleri için çadırda yaşamak zorunda kalıyorum."

Çakır'ın eşi Necla Çakır da büyük bir problemle karşılaştıklarını kaydederek, sorunlarının çözülmesini talep etti.Engelli-vatandas-asansor-cilesini-asamayinca-TOKI-onune-cadir-kurdu-1909017.htm'> CİHAN
<< Önceki Haber Engelli vatandaş asansör çilesini aşamayınca TOKİ... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER