Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, "Bu mahkeme cemaatçi mi? Tayyip Beyci mi? Ahmet Hocacı mı? Milliyetçi mi? Alevi mi?" şeklindeki soruların sorulmaya başlandığı bir ülkede hukuki güvenliğin olmayacağını, kimsenin yatırım yapmasının beklenemeyeceğini ve bu soruların sorulduğu bir ülkede avukatlığın da, iş takipçiliğinin de yapılamayacağını ifade etti. Feyzioğlu, "İktidarı, muhalefeti sivil toplum örgütlerini, işçi iş veren camiasını ticaret erbabını, sanayiciyi, avukatı, hakimi, savcıyı düşman ilan ederek, karşı kamplarla ilan ederek biz bu işi çözemeyiz." dedi.
Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Hatay'ın İskenderun İlçesinde, Cemevi ve Ortodoks Kilisesi ziyaretlerinin ardından İskenderun Ticaret ve Sanayi Odasına geçerek iş adamları ile bölge ve ülke ekonomisi hakkında karşılıklı fikir alışverişinde bulundu. Feyzioğlu, İTSO Yönetim kurulu toplantı salonunda yaptığı konuşmasına, "Türkiye'de yargının konuşulduğu bir dönemde soru sorulduğunda hangi Yargıtay, 2013 öncesi Yargıtay mı? 2012-2014 arası Yargıtay mı? 2014'ten sonra ki Yargıtay mı? Şu mahkemelerden nasıl bir karar çıkar acaba? Başkan bu mahkeme cemaatçi mi? Tayyip Beyci mi? Ahmet Hocacı mı? Milliyetçi mi? Alevi mi? Bu soruların sorulmaya başlandığı bir ülkede hukuki güvenliğin olmaz, sevgili dostlarım siz kimin yatırım yapmasını istiyorsunuz. Bu soruların sorulduğu bir ülkede avukatlık ta olmaz, iş takipçiliği de olmaz. Biz dönüyoruz, dolaşıyoruz, elimizde kırmızılıklar çıkmış onu suçluyoruz" dedi.
Feyzioğlu, ülkede yapılan yatırımlar ve son yaşanan Rusya krizi konularına da değinerek şöyle konuştu: "2013-2014 yılında doğrudan dış yatırım 13 milyar dolara düştü. 2015'de bir 9 aylık kıpırdanma hesaplarda görüldü. Fakat Rusya krizi ile birlikte bundan da herhalde devamını beklemek gerçekçi olmaz. Ülkeye yabancı yatırımcı gelmiyor. Azaldı. Sıcak paraların ABD bankalarına aktarma ihtimali güçlendi yani büyük bir sermaye sorunu ile hepimiz karşı karşıyayız. Biz emarelere bakıyoruz, dışa verilen belirtilere bakıyoruz onları konuşuyoruz. Topuğu düzeltme zamanı. Ve bu düzeltmeyi de birbirimizi suçlayarak yapamayız. İktidarı, muhalefeti sivil toplum örgütlerini, işçi iş veren camiasını ticaret erbabını, sanayiciyi, avukatı, hakimi, savcıyı düşman ilan ederek, karşı kamplarla ilan ederek biz bu işi çözemeyiz. Ben o elin uzatılmasına bakarım. Ta ki uzatılana kadar. Ben o eli tutarım. Tutmaya hazır olduğumuz da Türkiye'nin üstün menfaatleri, Türk milletinin geleceği ve vatanın bütünlüğü tehdit altında olduğu için o eli tutmayı da milli bir vazife olarak görürüm."
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'nun ziyaretinde İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, İTSO Yönetim kurulu üyeleri Bülent Seküçoğlu, Necat Özkaya, İTSO Meclis Başkan vekili Erol Aygen, Hatay Barosu Başkanı Av. Ekrem Dönmez, İTSO Meclis üyeleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri ve iş adamları katıldılar. Ziyaretin anısına İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz Feyzioğlu'na fincan takımı hediye ederken, Feyzioğlu da İTSO Başkanı Yılmaz'a Barolar Birliğinin plaketini sundu. CİHAN