Ege Üniversitesi'nde 20 Şubat 2015 tarihinde çıkan olayda, Ülkü Ocakları üniversite sorumlusu olan Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü 4. sınıf öğrencisi Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun öldürülmesiyle ilgili davaya devam edildi. İlk duruşmada sanığa su şişesi atılması ve salonda fotoğraf çekilmesi sebebiyle bu defa sanık ve avukatların dışında, Çakıroğlu'nun anne ve babasıyla birlikte sadece 33 kişinin girmesine izin verildi. Duruşma, gazetecilere de kapatıldı. Polis, adliye içi ve çevresinde geniş güvenlik tedbirleri aldı.
İki öğrenci grubu arasındaki kavgada, formasyon dersi alan Çakıroğlu, bıçaklanarak öldürülmüştü. Vakayla ilgili soruşturma kapsamında çok sayıda kişi gözaltına alınmış, her iki öğrenci grubundan 32 kişi hakkında iddianame hazırlanarak dava açılmıştı. Biri tutuklu 32 sanığın yargılandığı davanın ikinci duruşması, İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başladı. İlk duruşmada yaşanan olaylar sebebiyle mahkeme heyeti, basın mensupları ve diğer vatandaşları salona almadı. Mahkeme salonunun bulunduğu kata, Çakıroğlu'nun anne ve babasıyla birlikte önceden hazırlanan listedeki 33 kişinin girmesine izin verildi. Saat 10.00 sıralarında başlayan duruşmada tutuklu sanık Nurullah Semo, tarafların avukatları, Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun annesi Özlem Erdem ve babası Fuat Mahir Çakıroğlu, hazır bulundu. MHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Kenan Tanrıkulu, Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz ve MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş da duruşmayı takip etti. Kimlik tespitlerinin ardından, tutuksuz sanıkların ifadelerinin alınmasına geçildi.
Duruşma sebebiyle adliye binasının içi ve çevresinde, TOMA araçları ve Çevik Kuvvet ekipleri görevlendirildi. Davayı izlemeye, çok sayıda Ülkü Ocağı üyesi de geldi.
VAKA
Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi'nde formasyon dersleri alan ülkücü grup ile karşıt görüşlüler arasında uzun süredir devam eden gerginlik, kampüs alanında bıçaklı sopalı kavgaya dönüşmüştü. Kavgada, Ülkü Ocakları'nın üniversite sorumlusu olan 4. sınıf öğrencisi 23 yaşındaki Fırat Yılmaz Çakıroğlu ve karşı gruptan Nurullah Semo'nun da aralarında bulunduğu çok sayıda kişi yaralanmıştı. Bacağından aldığı yarayla atar damarı kesilen Çakıroğlu uzun süre cankurtaran beklemiş, Ege Üniversitesi Hastanesi'ne götürülürken yolda hayatını kaybetmişti. Vakayla ilgili çok sayıda kişi gözaltına alınmış, cinayet sanığı olarak Semo tutuklanmıştı. Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Zeki Polat, iki gruptan biri tutuklu 32 sanık hakkında iddianame hazırlamış, sanık Nurullah Semo için "kasten adam öldürme, örgüt adına suç işleme, örgüt üyeliği ve yaralama" suçlarından ömür boyu ve 69 yıl, diğer 31 sanık için "yaralama, mala zarar verme, delilleri yok etme, gizleme veya değiştirme" gibi suçlardan 5 ile 48 yıl arasında hapis cezaları talep etmişti. CİHAN