Fırat Çakıroğlu'nun öldürülmesi Meclis gündemine taşındı


ANKARA (CİHAN)- MHP Kütahya Milletvekili Prof. Dr. Alim Işık, Ege Üniversitesi'nde Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun öldürülmesini, iki önergeyle Meclis gündemine taşıdı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından yazılı olarak cevaplandırılması için Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı'na soru önergesi veren Işık, "Ege Üniversitesi'nde PKK terör örgütü militanları tarafından bıçaklanan ve ambulanslar zamanında yetişmediği için kan kaybından hayatını kaybederek şehit olan üniversite öğrencisi Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun, aylar önce yazılı dilekçe ile Rektörlüğe başvurarak tehdit edildiğini, can güvenliğinin olmadığını bildirip, tedbir alınmasını istediği ortaya çıkmıştır. Anılan dilekçede; bölücü terör örgütü militanı grupların dışarıdan destek alarak üniversite öğrencileri üzerinde baskı kurdukları, üniversitede güvenlik zaafiyetinin bulunduğu, illegal eylemlere karşı herhangi bir hukuki müeyyide uygulanmadığı iddiaları yer aldı." dedi.

Kütahya Milletvekili Alim Işık, şu soruları yöneltti: "Anılan üniversitede 20.02.2015 tarihinde meydana gelen bıçaklı saldırıda hayatını kaybeden Edebiyat Fakültesi 7110000569 numaralı öğrencisi, ülkücü şehit merhum Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun, Ege Üniversitesi Rektörlüğü'ne verdiği, "Üniversitede son dönemde yaşanan şiddet olaylarından dolayı ciddi mağduriyet yaşadığını, bölücü terör örgütü mensubu olduklarını her fırsatta dile getiren ve büyük çoğunluğunun üniversite öğrencisi bile olmayan grupların akın akın üniversiteye gelerek öğrenciler üzerinde baskı kurdukları, okulda süregelen terör eylemleri ve propagandasının engellenmesi, eğitim öğretim hakkını ve can güvenliğini tehdit eden unsurların üniversite bünyesinde görev alan güvenlik birimleri ve gerekli müracaatlar sonucu sorumluluk alacak olan emniyet teşkilatı birimlerince tahkik edilerek gerekli önlemlerin alınmasını talep eden" ıslak imzalı dilekçesine istinaden üniversite rektörlüğü nasıl bir işlem yapmıştır?

Söz konusu dilekçe hangi tarihte rektörlük makamına verilmiştir?

2014-2015 eğitim öğretim yılında aynı veya benzer gerekçelerle anılan üniversite rektörlüğüne toplam kaç öğrenci dilekçe vermiştir? Bu dilekçeler rektörlükçe nasıl değerlendirilmiş ve üniversite yönetimi PKK terör örgütünün üniversitelerdeki yapılanmasının önlenmesi amacıyla ne gibi tedbirler almıştır?

Adı geçen merhum öğrencinin başvurusuna rağmen anılan üniversitede gerekli güvenlik tedbirlerini almayan ve üniversite koridorlarına ya da duvarlarına PKK terör örgütünün sloganlarının yazılmasına izin veren üniversite yöneticileri hakkında hükümetinizce nasıl bir işlem yapılmış ya da yapılmaktadır?

Hükümetinizce anılan olayla ilgili olarak adli ve idari soruşturma başlatılmış mıdır? Başlatıldı ise soruşturma süreçleri ne aşamadadır?

Hükümetinizin anılan konuya ilişkin görüşü ve anılan üniversitede meydana gelen olayların tekrar yaşanmaması için aldığı önlemler nasıldır?

AMBULANS NEDEN 45 DAKİKA GECİKTİ?

Konuya ilişkin Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'na da soru soran Işık, Ege Üniversitesi'nde PKK terör örgütü militanları tarafından bıçaklanarak şehit edilen, Edebiyat Fakültesi öğrencisi merhum Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun, üniversite yerleşkesinin bulunduğu Bornova'da kamu ve özel sektöre ait çok sayıda hastane bulunmasına rağmen, ambulansın olay yerine 45 dakika gecikerek gelmesi nedeniyle aşırı kan kaybı sonucunda hayatını kaybettiği iddiaları olduğunu söyledi. Işık, şu soruları yöneltti:

"Anılan üniversitede 20.2.2015 tarihinde meydana gelen bıçaklı saldırıda yaralanan Fırat Y. Çakıroğlu'nun, ambulansın olay yerine 45 dakika gecikerek gelmesi nedeniyle aşırı kan kaybı sonucunda hayatını kaybettiği iddiaları doğru mudur? Olay yerine yakın bölgede çok sayıda hastane veya sağlık kuruluşu bulunmasına rağmen ambulansın gecikerek gelmesinin sebepleri nelerdir? Olay yerine gelen ambulans kime aittir? Merhum Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun otopsi sonucuna göre resmi ölüm sebebi nedir? Adı geçen üniversite bünyesinde ambulans bulunmakta mıdır? Bulunmaktaysa bu ambulans niçin olay yerine intikal etmemiştir? Olay yerine, kimler tarafından kaç ambulans sevk edilmiştir? İlk ambulans talebi ve olay ihbarı hangi saatte, kimler tarafından ve nereye iletilmiştir? İlk ambulans, olay yerine hangi saatte nereden hareket etmiş, kaç kilometre yol giderek hangi saatte olay yerine gelmiştir?

Ambulans olay yerine geldiğinde merhum Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun henüz hayatını kaybetmediği, ancak sağlık ekiplerince yapılması gereken müdahalenin gecikmesi nedeniyle hayatını kaybettiği iddiaları doğru mudur? Adı geçen öğrenci, kaç dakika içinde hangi hastaneye yetiştirilmiş ve bu hastanede hangi işlemler yapılmıştır?

Anılan olayda ambulansın yaklaşık 45 dakika gecikmesine yol açan sorumlular hakkında Bakanlığınızca herhangi bir işlem yapılmış mıdır? Yapıldı ise kimler hakkında nasıl bir işlem yapılmış ve kimlere hangi cezalar verilmiştir?

Olay yerine gelen ambulans veya ambulansların terör örgütü militanları tarafından engellendiği ve güvenlik güçlerinin bu engellemeye müdahalede bulunmadığı iddiaları doğru mudur? Bakanlığınızın anılan konuya ilişkin görüşü nasıldır?"


CİHAN
<< Önceki Haber Fırat Çakıroğlu'nun öldürülmesi Meclis gündemine... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER