Gece kulübü yangınında ölenler anıldı

Gece kulübü yangınında ölenler anıldı

Cuma gecesi yaşanan gece kulübü faciasında ölenler için Bükreşliler sessiz yürüyüş düzenledi. Yürüyüş bitiminde binlerce vatandaş, facianın yaşandığı yerin önüne karanfil ve çiçek bıraktı. Öte yandan faciada ölenleri sayısı 29'a ulaştı. Sayının daha da artmasından endişe ediliyor.

Romanyalılar, cuma gecesi meydana gelen gece kulübü faciasının şokunu yaşıyor. 3 gün yas ilan edilen ülkede bugün binlerce Bükreşli, ölenlerin anısına 'sessiz yürüyüş' gerçekleştirdi. Şehrin en işlek caddeleri yürüyüş için trafiğe kapandı. Yaklaşık 7 bin vatandaşın katıldığı yürüyüş, facianın yaşandığı gece kulübünün önünde son buldu. Bükreşliler, yanlarında getirdikleri mum ve çiçekleri bina önündeki alana bıraktı. Yoğun katılım nedeniyle, vatandaşın getirdiği çiçek ve mumların yerleştirilmesini güvenlik görevlileri üstlendi. Alana dev bir Romanya bayrağı asıldı. Bir grup vatandaş ise, '18 bin kilise, 425 hastane' pankartıyla hastane sayısındaki yetersizliğe dikkati çekti.

Hükümet kaynakları, 90 kadar yaralının kritik durumda olduğunu, ölü sayısının belirgin şekilde artabileceğini açıkladı. Ülkede, bütün sanatsal ve sosyal etkinlikler iptal edildi.

Bu arada, 2 üyesini kaybeden Goodbye to Gravity isimli grubun son albümüne dair çok ilginç bir detay ortaya çıktı. Grubun cuma gecesi söz konusu gece kulübünde tanıtımını yaptığı albümün ilk parçası, 'Öldüğümüz Gün' başlığını taşıyor.
CİHAN
<< Önceki Haber Gece kulübü yangınında ölenler anıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER